Kerékpárutak rendszere

2018.05.24. 07:00

Turisztikai szolgáltatáscsomagok összeállításáról tanácskoztak Lentiben

A térség kerékpáros turisztikai szolgáltatáscsomagjainak kialakítása volt a témája tegnap a művelődési központban megtartott műhelytalálkozónak.

Gyuricza Ferenc

Pácsonyi Imre (balról) beszél a tanácskozáson Fotó: Kósa Róbert/ZH

A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében megtartott szakmai rendezvényen a pályázat bemutatása mellett több előadás is elhangzott a térség kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztéséről, a kerékpáros turisztikai termékekről, illetve az ide kapcsolódó promóciós eszközökről is.

Pácsonyi Imre (balról) beszél a tanácskozáson Fotó: Kósa Róbert/ZH

A szlovén-magyar projekt fő tengelyét az EuroVelo nevű európai kerékpáros hálózathoz való csatlakozás jelenti. Cél, hogy a térség kerékpáros turisztikai kínálatát és az abban érdekelt szolgáltatókat összekapcsolják az ezen a területen haladó, az Eurovelo részét képező Vasfüggöny útvonal mentén.

– A mai trendeket nézve a kerékpáros turizmus fellendülőben van – állapította meg a rendezvényen Pácsonyi Imre, a zalai Megyegyűlés alelnöke. – A szakemberek várakozásai szerint a jövőben egyre nagyobb lesz ennek a szeletnek a részesedése a turizmust érintő bevételekből. Fontos az is, hogy határ menti térségünkben kitörési pontot jelent a turizmus. A projektben jelentős állomáshoz jutottunk el, hiszen azokat az attrakciókat kell rendszerbe szervezni, amiket az ide látogató kerékpáros turisták, illetve kerékpározni szerető egyéb látogatók igénybe vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában