Folytatódó fejlesztések

2018.07.18. 11:51

Többek közt termelői piacot is építhetnek a bánokszentgyörgyiek

Folytatódik a fejlesztések sora a dél-zalai településen. Útjavítás, kátyúzás, a csapadékvíz-elvezető rendszer korrekciója, elkészült és működik az ideiglenes fogorvosi rendelő és újabb bútorokat vásároltak az egykori panzióba is, mely eztán közösségi célokat szolgál.

Horváth-Balogh Attila

Baumgartner László polgármester (jobbról) az útfelújítást végző cég munkatársával, Flórián Jánossal egyeztet az aszfaltmaró gép mellett Fotók: Szakony Attila

A részletekről Baumgartner László polgármester számolt be lapunknak.

- A Területi Operatív Program támogatásával folytatjuk a fogorvosi rendelőnk felújítását – bocsátotta előre. – Erre az Európai Uniótól és a magyar államtól 22 millió forintot kaptunk. A beruházást indokolja, hogy nem csak az orvostechnika, de az épület is elavult: a munkálatok keretében a kivitelezők többek közt a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét végzik el, illetve a rendelő új fogorvosi széket és röntgen berendezést is kap. A kivitelező jelenleg a betonozást és a belső szerelvények beépítését végzi. Amíg a munkálatok tartanak, az önkormányzat egy másik, ideiglenes rendelőt biztosított a doktornőnek és a betegeknek a régi orvoslakásban, mely már évek óta üresen állt. Ehhez a szükséges helyiségeket felújítottuk, s ha már nekiláttunk itt a munkának, két másik helyiséget is renováltunk, ezek vendégszobaként funkcionálnak majd a későbbiekben.

Baumgartner László polgármester (jobbról) az útfelújítást végző cég munkatársával, Flórián Jánossal egyeztet az aszfaltmaró gép mellett Fotók: Szakony Attila

A polgármester azt is elmondta: a Belügyminisztériumtól nyert 10 millió forintból belterületi utakat és járdákat tesznek rendbe, illetve az utak mentén felhalmozódott földet legyalulják, így biztosítva a szükséges lejtést a vízelvezető árok felé; ahol pedig szükséges, ott az árkot is mélyítik.

- Érkezik továbbá a 2. traktorunk, amit a Start munkaprogram keretében kapunk, talajelőkészítő munkagépekkel és mulcsozóval. Ez már Letenyén van, ott végzik el a műszakiztatást – folytatta beszámolóját Baumgartner László. – S most nyertük meg a 3. traktorunkat is, gréderrel, oldalra kinyúló fűkaszával, árokásóval. Mindezen túl épp a héten kaptam a hírt, hogy településünk 30 millió forintot nyert termelői piac kialakítására, ahol a település termelői értékesíthetik a portékáikat, s természetesen az önkormányzat által megtermelt zöldségek is részben itt találhatnak majd gazdára. A piacot természetesen, a település központjában alakítjuk ki.

Baumgartner László hozzátette: a nagy fokú gépesítés célja a közfoglalkoztatási program fokozatos leépítése, az abban résztvevő embereket igyekeznek a versenyszférába irányítani. Ebben a hónapban két embert sikerült elhelyezni a munkaerőpiacon.

S ha azt hinnénk, hogy a nyertes pályázatok listája itt véget ért, tévedünk.

- Az egykori panzió épületét közösségi térként, illetve turistaszállóként kívánjuk működtetni a jövőben, ahova értéknövelő pályázat keretében 100 darab széket vásárolhattunk, a fennmaradó összegből pedig asztalokat, bútorokat szerzünk be – jelezte a település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában