Civil tudósítónktól

2018.05.23. 12:00

Több kategóriában, korcsoportban versenyeztek az önkéntes tűzoltók Bakon

A Zala Megyei Tűzoltó Szövetség, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a helyi önkéntes tűzoltók közös szervezésében rendezték meg a minap a Zala megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek idei versenyét.

Strázsai Zoltán

Az eseményt Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, aki beszédében azt hangsúlyozta, hogy évről évre egyre több csapat vesz részt a megmérettetésen, ami azt is jelzi, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek magas szakmai színvonalat képviselnek. A szervezet igazgatója egyúttal kiemelte azt is, hogy az önkéntesek szerepvállalása a tűzoltási és mentési munkálatokban elengedhetetlen segítség, nélkülük közel sem lennének olyan pozitívak a zalai eredmények, mint amilyenekkel büszkélkedhet a megye.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos beszédében a kormány által biztosított növekvő pályázati lehetőségeket emelte ki, melyek kihasználásával az önkéntesek számos új eszközhöz, szakfelszereléshez jutottak az elmúlt évek során.

A versenyfeladatokat több helyszínen hajtották végre a csapatok. A kismotorfecskendő- szerelés során például két kategóriában – retro és modern eszközökkel – is versenghettek a zalai önkéntesek. Ez utóbbi faladat keretében, a tömlők összeszerelését követően a száz méterre lévő céltáblán kivágott kis nyílásba kellett eljuttatni a vizet egy szivattyú segítségével.

A CTIF versenyszámoknál a szerelési feladatok pontosságát értékelte a zsűri, jóllehet, a fentiek mellett ügyességi akadályokat is le kellett küzdeniük a csapatoknak, sőt kezdő tűzoltási feladatokat is teljesítettek az önkéntesek.

A jól teljesítő csapatok oklevelet kaptak, míg a dobogós egységek kupával is gazdagodtak. Az önkéntes tűzoltók versenyét egyébként a Zala Megyei Önkormányzat anyagilag is támogatta. Mint azt Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke a megmérettetés végén bejelentette: a saját kategóriájukban legjobban szereplő csapatok elindulhatnak a nemzetközi megmérettetéseken is.

És hogy kik szerepeltek a legjobban az idei versenyen?

Retro kismotorfecskendő női és ifjúsági kategóriában a becsehelyiek végeztek az élen, míg a gyermek korcsoportban a balatonszentgyörgyi csapat diadalmaskodott. A becsehelyiek a modern kismotorfecskendő kategóriában is jól teljesítettek, első helyen végzett a női és az ifjúsági csapatuk, míg a gyermek korcsoportban a zalaszentivániak győztek. A CTIF verseny férfi, női és ifjúsági kategóriájában pedig a becsehelyi önkéntes tűzoltók bizonyultak a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában