Megújuló járda

2018.08.16. 11:00

Támogatásból épül a gyalogút Pölöskefőn

Nagyszabású fejlesztés zajlik a dél-zalai településen. A falut átszelő Ady utca járdája jelentős szakaszon megújul, ezáltal a helybéliek régi vágya teljesül.

Szabó Zsófia

Már javában folyik a kivitelezés, képünkön munkában Cziklin Miklós és Horváth László Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

Nagy szükség volt a járda rendbetételére, ugyanis nyomot hagyott rajta az idő. Az útfelület több helyütt hepehupás volt, így elkerülhetetlenné vált a helyrehozatala. Tóth Jenő polgármester közölte: pályázati úton kaptak támogatást a felújításra, aminek a közelmúltban álltak neki. A munkálatok a tervek szerint szeptember végéig tartanak.

– A kivitelezés több mint 13 millió forintba kerül – közölte a polgármester. – A faluban a többi gyalogút viszonylag jó állapotban van, viszont az Ady utcairól ez nem volt elmondható korábban. A járműforgalmi utak a közútkezelő hatáskörébe tartoznak. Mind a szervezet, mind pedig önkormányzatunk időleges javításokkal karbantartja a községben lévő utakat – fogalmazott Tóth Jenő. Kiemelte azt is: az említett Ady utcai gyalogút hibáit nem rövid távon orvosolják. Közel egy kilométer hosszú szakasz kap vastag, időt­álló aszfaltréteget szegélykővel, betonaljazattal. – A régi felületet szakaszonként távolítják el a szakemberek – folytatta Tóth Jenő. – Ezt követően kőzúzalékot, kavicsot helyeznek el alapként, amely fölé vastag beton- és aszfaltréteg kerül.

Már javában folyik a kivitelezés, képünkön munkában Cziklin Miklós és Horváth László Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

Megjegyezte: teljes útrekonstrukciót viszont csak azt követően terveznek, ha a szennyvízprojekt megvalósul a faluban. Utóbbira több településsel együtt pályázott a község, ám azt egyelőre nem lehet tudni, sikerrel járnak-e. Ha pozitív elbírálást kapnak, akkor a beruházás miatt meg kell bontani, s azt követően helyre kell állítani az utakat, a járdákat. Így egyúttal teljes útrekonstrukciót is tudnának végezni.

További fejlesztésekre addig sem kell várni Pölöskefőn. Hamarosan elkezdődik a temetőben az urnafal építése, amit másfél millió forintos projekttámogatásból fedeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában