Könyvtáros karácsony

2017.12.12. 18:42

Szakmai dolgokról is szólt az ünnepség a kanizsai könyvtárban

Harmadik alkalommal szervezték meg kedden a Halis István Városi Könyvtárban a Könyvtárosok Karácsonyát.

Szabó Zsófia

A képen: Bagarus Ágnes, Kardos Ferenc, Bognár Csilla, Kiss Gábor, Sebestyénné Horváth Margit és Czupi Gyula Fotó: Szakony Attila

A Nagykanizsai Kistérség Könyvtári Szolgáltató Rendszer keretein belül tevékenykedő könyvtárosok ünnepeltek a munkájukat segítő települések vezetőivel, képviselőivel és kollégáikkal.

Bognár Csilla mozgókönyvtári csoportvezető elmondta: az éves munkát is értékelték az ünnepségen. Aktív időszak áll a csapat mögött.

– Huszonegy település könyvellátását végezzük – jelezte Bognár Csilla. – Ha a számokat nézzük, több mint tízezer könyvet dolgoztunk fel. Mindez azt jelenti, hogy a kistelepülési könyvtárak dokumentumanyaga látható az interneten. Ahhoz, hogy a hozzánk tartozó településekre eljuthassunk, majdnem hétezer kilométert tettünk meg – összegezte. Hozzátette: idén sok volt a könyvtárközi kérés. Van egy zárt csoportjuk a közösségi oldalon, amin keresztül a könyvtárosok továbbítják az olvasók kéréseit. Emellett számos programot is szerveztek idén.

A képen: Bagarus Ágnes, Kardos Ferenc, Bognár Csilla, Kiss Gábor, Sebestyénné Horváth Margit és Czupi Gyula Fotó: Szakony Attila

A Könyvtárosok Karácsonyán megköszönték mindazok munkáját, akik hozzájárulnak a szolgáltató rendszer működéséhez.

A zalasárszegi Tóth Tiborné, a rigyáci Teperics Marianna, a zalaszabari Végh Andrea, a kilimáni Farkasné Huszár Krisztina, a hahóti Vörös Regina kapott elismerést. Ahogy Keléné Molnár Melinda, aki a pályázatírásban, Doszpoth Vilmosné a kézműves foglalkozások során nyújtott segítséget.

A keddi ünnepséget az évértékelőn és köszöntőkön túl, kulturális műsor is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában