Horgászok

2018.05.24. 07:00

Sok hal akadt horogra a szepetneki jubileumi versenyen

A vasárnapi, jubileumi horgászversenyre meglepően sokan, 73- an neveztek be, ebből 13 gyermek várta a kapást a kora reggeltől délig tartó viadal során.

Mirkó Imre

A felnőtt kategóriában Dara Lajos végzett az élen Fotó: Mirkó Imre

Szepetneki Horgász Egyesület 1991-ben, 29 alapító taggal, 6 tagú vezetőséggel alakult. A tó a földrajzi adottságának köszönhetően, kotrás nélkül, völgyzárógát építésével készült. Elárasztására 1998-ban került sor.

– Az első egyesületi versenyt 1999 május 23-án, 20 éve rendezték meg a 23,8 hektáros szepetneki horgásztavon, akkor már mintegy 70 tagja volt a civil szervezetnek – mondta lapunknak Kiss Ferenc, egyesületi elnök.

A jubileumi versenyt profi módon bonyolították a szervezők, először mindenki szektorhelyet húzott, majd a bőséges reggeli után a halakra koncentráltak a versenyzők. A kopoltyúsokat szép számmal, több mint 200 kilogramm összsúllyal emeltek ki a vízből a pecások.

A felnőtt kategóriában Dara Lajos végzett az élen Fotó: Mirkó Imre

A díjakat dr. Nagy Árpádné, az egyesület gazdasági vezetője adta át. A gyerekek közül a harmadik Mészáros Ádám (3,02 kilogramm), második Béda Viktória (3,33 kilogramm), míg az első helyezett Bunics Attila lett 3,63 kilogrammos fogással.

Felnőtt kategóriában harmadikként végzett Kovács Géza (11.03 kilogramm), második lett Paréj József (12,03 kilogramm) és a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott Dara Lajos, aki 16,57 kilogrammnyi halat fogott ki a vízből, melyek között szép számmal voltak pontyok, de akadtak amurok is.

A verseny legnagyobb halát egy 4,35 kilogrammos pontyot a Letenyei Horgászegyesület tagja, Hencz Attila fogta. A tóba folyamatosan telepítenek halakat, legutóbb 22 mázsa ponty került a szepetneki vízbe.

A 170 tagú egyesület elnöke végezetül elmondta, az idén még több megmérettetést, köztük egy nagyhalfogóversenyt is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában