Őszi mulatság

2017.10.22. 11:00

Salomvári ősz – Fesztivált tartottak a faluházban

Salomváron szombaton rendezték meg az idei őszi fesztivált, amely valójában már pénteken megkezdődött.

Arany Horváth Zsuzsa

Mint Árvay Sándor polgármester és Salamon Zoltánné, a helyi polgárőrség vezetője lapunknak elmondta, az önkormányzat és a civil szervezet együtt fogott hozzá a szervezéshez, csatlakozott hozzájuk a sportegyesület, a falubeliek pedig hét csapatba szerveződve tették meg a bagolytúrát, a környező dombokat hét kilométeres úttal együtt járva be.

A gyerekeknek előzőleg rajzpályázatot hirdettek, melynek témája szintén az ősz volt. A 75 alkotást a községi művelődési házban tekinthették meg az érdeklődők. Szombaton kora délután vette kezdetét a főzőverseny, amelyre nemcsak a helyiek, hanem a környező települések is beneveztek. Kustánszeg, Teskánd, Keménfa, Zalalövő is küldött egy-egy gasztronómiai csapatot, így hét „konyhai egység” mérkőzött a kondérok mellett. Az alapanyagok beszerzéséhez az önkormányzat is besegített.

E három program eredményhirdetésére érkezett a községbe Vigh László országgyűlési képviselő, így ő adta át a túra, a rajz- és a főzőverseny nyereményeit, a serlegeket, édességet a gyerekeknek, italt a felnőtteknek. A főzőverseny harmadik helyezettjének ételét mi is megkóstolhattuk: a „dózsahegyi bekegős” fantázianevű birkapölkölt alkotója a polgárőrség tagja, Molnár Tibor volt. A győztesnek járó díjat végül a Szarka és társa főzőcsapat vihette haza.

 

A második faluvezetői ciklusát töltő Árvay Sándor elmondta, ősszel mindig megszaporodnak a közösségi rendezvények a 620 főt számláló településen, az évente 40 millió forintból gazdálkodó helyhatóság pedig minden közösségi programban segédkezik. (A faluban utóbbi években ravatalozót, művelődési házat, utakat újítottak fel.) A következő salomvári események az idősek napja, azután a karácsonyi ünnepkör és az évzárás jegyében telnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában