Kenyér, zsemle, kifli

2017.09.12. 18:50

Házi pékek remekei – még lehet nevezni

Szeptember utolsó szombatján rendezik meg Gyenesdiáson, a Darnay pincében Hobbi Pékek Találkozóját, melyre otthon sült kenyereket, zsemléket kifliket, péksüteményeket várnak.

Keszey Ágnes

A Balatoni Kurzusok rendezvényére szeptember 25-ig lehet jelentkezni (nevezési díj nincs): csak természetes alapanyagokat tartalmazó fehér, félbarna; vagy teljes kiőrlésű kenyérrel; zsemlével, kiflivel (melyeket lehet fűszerezni, maggal, zöldséggel, gyümölccsel készíteni) és töltött vagy ízesített kelt tésztákkal.

Fotó: Archív

– Felgyorsult világunkban figyelnünk kell szüleinktől és az ő szüleiktől örökölt dolgokra: ilyen a mindennapi sütés, főzés is. Azért hívtuk életre a Hobbi Pékek Találkozóját, hogy leporoljuk és elkészítsük a régi családi recepteket, vagy tanuljunk egy újat. Szeretnénk megmutatni, milyen finom és csodálatos dolgokat készítenek otthon az emberek – mondta Somogyi Zoltán Max szervező.

Fotó: Archív

A Darnay pincében szeptember 30-án megrendezendő eseményen a zsűri értékeli az ízt, állagot, héjat és bélzetet, a látogatók pedig kóstolhatják majd a hobbi pékek remekeit, megismerhetik egymás receptjeit, tapasztalatait és fortélyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában