Egészségügy

2018.02.22. 13:00

Pályázatok, képzések a zalaegerszegi kórházban

Új munkakörök kialakítására, humánerrőforrás-fejlesztésre, valamint a minőségi betegellátást szolgáló képzésekre nyert két pályázattal összesen közel 275 millió forintot a Zala Megyei Szent Rafael Kórház. A részletekről szerdán sajtótájékoztatón számolt be az intézmény vezetése.

Arany Gábor

A hatékony működéshez elengedhetetlen a szakemberek magas szintű képzése, ebben nyújt segítséget a pályázat, amely lehetőséget ad új munkavállalók megnyerésére is, fogalmazott dr. Halász Gabriella főigazgató. A kétéves projektben a pályázat támogatásával negyvenen szakdolgozói képzésben vesznek részt, valamint hat orvos továbbképzését támogatják.

Mint dr. Gasztonyi Beáta oktatási és tudományos orvosigazgató-helyettes elmondta, egyebek mellett a mellkassérültek traumatológiai ellátását, a nyaki erek ultrahangos vizsgálatát, a komplex emlődiagnosztikát és a szív ultrahangos vizsgálatait érintő képzéseket, vizsgákat finanszírozzák a pályázatból. Ezenkívül a szakemberek megtartása érdekében új munkakörbe helyezett kollégákat támogatnak, hogy a szükséges szakvizsgákat megszerezhessék. A projekt ideje alatt a képzés minden költségét finanszírozzák, ebbe beletartozik az orvosok munkabére is. Elhangzott: két úgynevezett mobil teamet is létrehoznak. Az egyik a diabetológia területén ténykedik.

A másik a mozgásszervi rehabilitációs team lesz. Fő feladatuk, hogy a kórházi pácienseket és hozzátartozóikat felvilágosítsák az alkalmazott terápiáról, és segítséget nyújtsanak ahhoz, hogy a betegek minél előbb visszailleszkedjenek a mindennapi életükbe.

A projekt részeként három egészségügyi gyakorlatvezetőt neveznek ki, akik az oktatókórházban koordinálják a gyakorlati képzést, a vizsgákra való felkészítést, valamint tartják a kapcsolatot a képző intézményekkel. Erről Havasi Edit ápolási igazgatóhelyettes beszélt. Elmondta még, hogy tervezik az onkológiai koordinátor munkakör bevezetését is a betegek empatikus támogatása érdekében. Arról is szólt, hogy a projekt lehetőséget ad a többletteljesítmények ellentételezésre, különösen a munkaerőhiánnyal küzdő területeken. Ennek köszönhetően félszáznál több szakember pluszmunkáját tudják elismerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában