A dallamok éjszakáján

2018.09.19. 10:57

„Ottalvós” évadkezdő próbát tartott a Virág Benedek Kórus Kanizsán

A Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek Kórusának régi és új tagjai az évet mindig a Dallamok Éjszakájával nyitják.

Horváth-Balogh Attila

Cseke József karnagy mi mással, mint egy vidám együtt énekléssel nyitotta a Dallamok Éjszakáját Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

Ez tulajdonképpen egy évadkezdő próba, amire az oktatási intézményben kerül sor a tanév indulásakor. A dalgyakorlás mellett ilyenkor osztják meg az év fontos információit a gyerekekkel a kórust vezető Cseke József és Gölles Martin karnagyok, illetve hagyományosan köszönti a régi és az új tagokat Balogh László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója is. S nem utolsósorban: a közösség tagjai ezen az éjszakán (merthogy a péntekről szombatra virradó éjszakát a gyerekek és a csapat vezetői az iskolában töltik, innét ered az esemény címe) avatják fel az új társakat, közben zenés filmeket néznek meg, vidám csapatversenyeken, zenei játékokban, táncházban vesznek részt.

- Az idei már a 6. alkalom, hogy megrendeztük a Dallamok Éjszakáját, nem titkoltan azzal a céllal, hogy legyen egy jó hangulatú évkezdő bulink – hallottuk Gölles Martintól, a Dallamok Éjszakája szervezőjétől. – A program hagyományosan szombat hajnalig tartott, majd reggel összepakoltunk és hazamentünk. Ez az egész tulajdonképpen csapatépítés is volt, úgy érzem, sikerült egymást megismernünk az újakkal. Hiszen minden tanév végén a végzősök távoznak a kórusból, a szeptemberben érkező gólyák pedig rögtön be is kapcsolódnak a munkába.

Cseke József karnagy mi mással, mint egy vidám együtt énekléssel nyitotta a Dallamok Éjszakáját Fotó: Horváth-Balogh Attila/Zalai Hírlap

Gölles Martin arról is beszélt: a tervek szerint többek közt a tanévben elutaznak Veszprémbe, a testvérkórusok (a pécsi ciszterciek Laudate Vegyeskara, valamint a veszprémi Vetési-, illetve Lovassy-gimnáziumainak kórusai) hagyományos találkozójára, a rendezvényre mindig a Helikoni Ünnepségekkel „nem terhelt” években kerül sor. Ezen kívül természetesen, iskolájuk ünnepségein szerepelnek és a karnagyok szeretnék a kórustagokat elvinni egy táborba is. Ez utóbbi jól jön majd a következő tanévben, ami viszont ismét helikoni év lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában