Az országos gyérítési program lezárult

2018.09.18. 08:19

Nem lesz több szúnyoggyérítés a Balaton északi partján

Olvasóink a szúnyogok elszaporodására hívták fel figyelmünket a balatoni településeken.

zaol.hu

A napokban több olvasónk is jelezte felénk, hogy Keszthelyen és környékén sok a szúnyog.

Ahogyan az az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján is olvasható, augusztus utolsó hetében az idei, központi finanszírozású szúnyoggyérítési program lezárult, így a továbbiakban már az önkormányzatok mérlegelhetik, hogy saját költségükön végeznek-e újabb munkálatokat.

Az országos program már lezárult, de az önkormányzatok még végezhetnek gyérítést Fotó: illusztráció

Megkérdeztük az ügyben Balassa Balázst a Balatoni Szövetség elnökét is, mire számíthatnak a Balaton környékén élők.

- Szakértőink véleménye szerint a nyugati medencében van több szúnyog az átlagosnál. Ebben a térségben az elmúlt időszakban leesett bőséges csapadék eredményeképpen kialakult tenyészhelyeken nagyobb számban keltek ki szúnyoglárvák. Az időjárás jelentések szerint a hétvégi lehűléssel a helyzet javulni fog, ezért nem kezdeményezünk újabb szúnyoggyérítést.

Olvasóink szerint a következő zalai településeken észlelhető szúnyoginvázió: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Hévíz, Zalacsány, Cserszegtomaj, Várvölgy, Rezi, Sármellék, Karmacs, Zalavár, Zalaszántó, Bókaháza, Nemesbük, Vindornyaszőlős, Egeraracsa, Kehidakustány, Zalaszentgrót, Pókaszepetk, Zalabér, Batyk, Sümegcsehi, Szalapa, Türje, Egervár, Salomvár, Zalaistvánd, Pacsa, Zalaapáti, Lenti, Pakod, Bezeréd, Galambok.

Ön mit tapasztal a környezetében?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában