Helyi közélet

2017.10.20. 16:22

A nővérszálló az egerszegi főutca tetszetős színfoltja lett

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház orvos- és nővérszállójának épületenergetikai korszerűsítéséről tartottak sajtótájékoztatót.

Magyar Hajnalka

A sajtótájékoztató a megújult homlokzatú nővérszálló előtt zajlott. A munka folytatódik

Fotó: Seres Péter

A külsejében megújult nővérszálló nem csak tetszetős színfoltja lett a főutcának, de évi 6 millió forintnyi működési megtakarítást is eredményez a kórház számára, köszönhetően a tető és a homlokzat hőszigetelésének, valamint a nyílászárók cseréjének – emelte ki dr. Halász Gabriella főigazgató.

A költségmegtakarítás milliói pedig a jövőben az egészségügyi ellátást szolgálhatják.

A 30 éves épület energetikai korszerűsítésére 136,5 millió forint pályázati forrást fordíthattak, s a keretből a tetőn napelem rendszer kiépítésére és napkollektorok telepítésére is mód nyílt. A rendszer három hete működik, s a tapasztalatok szerint az épület teljes villamos energia ellátását fedezni tudja.

A 120 férőhegyes, 60 kétágyas szobát tartalmazó nővérszálló megújulása mindevvel nem zárult le, hiszen a belső kialakítás és környezet sem felel már meg a kor követelményeinek. Mint Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos bejelentette, a korszerűsítés a jövőben a belső felújítással folytatódik.

A sajtótájékoztató a megújult homlokzatú nővérszálló előtt zajlott. A munka folytatódik
Fotós: Seres Péter

E munkálatoktól azt remélik, hogy az elsősorban orvosok és nővérek lakhatási gondjain enyhítő épület az egészségügyi munkaerő Zalába vonzásában is szerepet kap majd.

Balaicz Zoltán polgármester örömének adott hangot, hogy újabb előrelépés történt a megyeszékhely középületeinek korszerűsítésében. Számos konkrét példával illusztrálta e folyamat kiteljesedését, hiszen a közelmúltban mintegy 1 milliárd forintot fordíthattak e célra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában