Avatás

2017.09.25. 07:00

Négycsillagos szállodát avattak Zalakaroson

ZALAKAROS Nyáron nyílt meg a fürdővárosban az első olyan szálloda, amely egy nemzetközi szállodalánc része. Az avató ünnepséget pénteken tartották.

Fotó: Szakony Attila

Több milliárd forint magántőkéből, uniós és állami támogatás nélkül épült a kétszázharminckilenc férőhelyes, négycsillagos hotel.

A Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa szálloda avató ceremóniáján Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere jelezte: Zalakaros életében új időszámítás kezdődött azáltal, hogy megnyílt a legújabb hotel, ami a város és a fürdő elismertségét nemzetközi szinten is növeli.

Fotó: Szakony Attila

Azt mondta: a fürdővárosban a három legnagyobb szálloda adja az idegenforgalmi adó bevétel kétharmadát. Az új hotel pedig mindezt növelheti.

– A fürdőnek szintén több tízezer vendéget generálhat a szálloda – így a polgármester. Kitért arra: a hotel mellett kétszáz férőhelyes parkolót építtetett a fürdő, amely hétszázmillió forint értékben minőségi szolgáltatást nyújtó fejlesztéseket is indít.

Majd Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott beszédet. Jelezte: a hotel támogatás nélkül, magántőkéből épült.

– Azonban manapság nem a pénz a kérdés egy beruházásnál. Az, van-e elég képzett munkaerő – így a politikus.

Az ünnepség végén dr. Háda László plébános áldotta meg a szállodát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában