Legnagyobb Mária-ünnep

2018.08.16. 08:30

Nagyboldogasszony-napi búcsú Csörnyeföldén

A katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepéhez, Nagybol­dog­asszony mennybevétele napjához legközelebb eső vasárnap tartják a dél-zalai község búcsúját. Az egyházi ünnepre így az elmúlt hét végén került sor.

Gyuricza Ferenc

A letenyei horvát nemzetiségi énekkar a színpadon Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Délelőtt ünnepi szentmisére várták a híveket, melynek végén Gálhidi Sándor muraszemenyei plébános megáldotta azt a templom előtt található 150 éves kőkeresztet, amit a hívek adományaiból újítottak fel. Délután kulturális és szórakoztató programokon vehettek részt az érdeklődők.

– A község életének egyik legfontosabb eseménye a Nagyboldogasszony-napi búcsú, ezért az önkormányzat is igyekszik a maga lehetőségeivel a falubeliek, az elszármazottak, vagy a településre látogatók számára emlékezetessé tenni ezt a napot – mondta Simon Zoltán polgármester.

A letenyei horvát nemzetiségi énekkar a színpadon Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Ennek megfelelően a gyerekeket népi játszótér és játszóház várta, de volt kirakodóvásár és lovaskocsikázási lehetőség is. Közben a színpadon egymást váltották a fellépők, köztük Kósi Kornél és Kósi Kornélia énekes-gitáros duója, a Hevesi Sándor Színház művészei, valamint a Magyarucca együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában