Felújítás

2018.06.18. 11:00

Modern és korszerű lesz a miháldi hivatal épülete

Pályázati pénzből, saját forrás felhasználásával újítják fel a hivatalt. Az elöregedett épület a rekonstrukciót követően modern külsőt kap.

Benedek Bálint

Gerő Sándor szerint nem várhattak tovább a felújítással Fotó: Sz. A./Zalai Hírlap

A közel 90 éves, elavult állapotban lévő épületen korábban csak kisebb felújításokat végeztek, ám az önkormányzat most 34,5 millió forintos pályázati összegből elkezdte a teljes szerkezetre kiterjedő munkákat. Ottjártunkkor épp a külső, homlokzati szigetelést végezték a szakemberek.

– Ezen kívül ebből a pénzből nyílászáró cserét végzünk, speciális szigetelést kap a pince, valamint a padlás is – fogalmazott Gerő Sándor polgármester. – A modern követelményekhez igazodva a mozgáskorlátozottaknak feljáró készül, s természetesen számukra külön mosdóhelyiséget is kialakítunk. A belső terek rendbetétele egy újabb projektben lesz, de némi szerelvényezési munkát elvégzünk. S a későbbiekben talán újabb saját forrás elkülönítésével a helyiségek padlóját kicserélhetjük, ha megfontoltan haladunk, akkor nem lesz szükség állami segítségre sem.

Gerő Sándor szerint nem várhattak tovább a felújítással Fotó: Sz. A./Zalai Hírlap

Gerő Sándor hozzátette: az önkormányzat 5,3 millió forintos önerőt biztosított, melyből a tetőszerkezet felújítását és cseréjét végezték el. Emellett a lábazatot fémlemezekkel is megerősítették, mely ugyancsak kitűnő szigetelést biztosít a felfrissülő intézménynek.

– A kivitelezési tervek szerint nagyon jók az energetikai mutatók, ami jelentős megtakarítást jelent a fűtőanyag felhasználásban – folytatta a településvezető. – Évekig tartályos gázzal fűtöttük az épületet, mely nagyon sok pénzt emésztett fel. Ezt négy éve kiváltottuk vegyes tüzelésű kazánra, melybe a település árokpartjairól letisztított faanyag kerül vagyis ingyen fűtünk. A még jobb feltételek között pedig tovább csökkenhet a felhasznált mennyiség, így évekre előre sportolhatunk a fával. A felújítással július végére készülhetnek el a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában