Közgyúlés

2017.10.20. 16:16

Miről döntött a közgyűlés?

Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművészt, a megyeszékhely díszpolgárát ismét Kossuth-díjra terjesztette fel a város önkormányzata.

Magyar Hajnalka

Egyebek közt erről is beszámolt pénteken Balaicz Zoltán polgármester a csütörtöki testületi ülés legfontosabb döntéseit érintő sajtótájékoztatón.

Mint azt már hírül adtuk, a közgyűlés áldását adta a Hotel Zalaegerszeg Ingatlanfejlesztő Kft. névhasználati kérelmére. A kínai befektetői cégcsoport a teszpályához kapcsolódóan érdeklődik egy 120 szobás, 4 csillagos szálló és konferenciaterem megépítése iránt. A polgármester elmondta, sem támogatást, sem területet nem kértek a várostól, az első ismerkedő találkozás néhány hét múlva esedékes.

A közgyűlés döntött a TOP források energetikai felújítást célzó keretének felhasználásáról is. Összesen 1 milliárd 748 millió forint áll rendelkezésre, amiből 268 millió a Dózsa-iskola, 270 millió a Liszt-iskola, 270 millió a Petőfi-iskola, 805 millió pedig a Sportcsarnok energetikai fejlesztését szolgálja.

További 120 milliót szánnak a polgármesteri hivatal külső hőszigetelésének megújítására, s az épület esztétikai értékének növelésére. Uniós előírás, hogy a fejlesztéshez fenntartható energia- és klímastratégiai tanulmány szülessen, erre 15 milliót fordítanak.

A közgyűlés elfogadta Zalaegerszeg Smart City (intelligens város) koncepcióját is, ami feltétele volt az e célra rendelkezésre álló 200 milliós TOP forrás lehívásának. A tervek szerint a forgalmas tereken infokommunikációs eszközöket helyeznek majd el, s biztosítják a wi-fi hozzáférést.

A koncepció áttekintette a Smart City program keretében zajló egyéb fejlesztéseket, mint az önvezető gépjárművek számára épülő tesztpálya, az 5. generációs mobilhálózat helyi tesztelése, valamint az R76-os okosút megvalósulása.

Utóbbival kapcsolatos friss hír, hogy lezárult a közbeszerzési eljárás, december kötik meg a szerződést a kivitelezővel. A kontraktus a Zalaegerszeg Alsónemesapáti, illetve az M7-es Fenékpuszta szakaszra vonatkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában