Fejlesztés

2017.11.24. 17:05

Magasabb fejlesztési fokozatba kapcsolhat Kanizsa

A Mura Nemzeti Programmal összefüggésben rendezett konferenciát a Széchenyi Programiroda a Medgyaszay Házban.

Horváth-Balogh, Attila

Csepreghy Nándor, Cseresnyés Péter és az egyik előadó, Süle Katalin, az agrárkamara elnökségi szóvivője a konferencia előtt Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvényen (amelyen a térségben termett különlegességeket, így például kivit, fügét és datolyaszilvát is megkóstolhatták a vendégek) a programban érintett termelők, valamint térségi polgármesterek vettek részt. Elsőként Cseresnyés Péter, államtitkár, országgyűlési képviselő, a Mura-programért felelős miniszteri biztos köszöntötte a résztvevőket. A politikus rámutatott: ami a megvalósítást illeti, az elmúlt időszakban sokat léptek előre, hiszen a célegyenesbe fordult a dél-zalai erdei kisvasút felújításával és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Mura-menti élőhely-fejlesztéseit célzó projekt.

Csepreghy Nándor, Cseresnyés Péter és az egyik előadó, Süle Katalin, az agrárkamara elnökségi szóvivője a konferencia előtt Fotó: Gergely Szilárd

A konferencia első előadójaként Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese beszélt, aki azt hangsúlyozta: Nagykanizsa és térsége a Mura-program következtében a következő időszakban magasabb fejlesztési, fejlődési fokozatba kapcsolhat.

A konferencián még számos, a témába vágó előadás elhangzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában