Jubileum

2018.02.24. 15:55

Ma már százhúszan táncolnak együtt a kanizsai tánccsoportban

Különböző relikviák, köztük ruhák, kupák, fotók és oklevelek mesélnek a SZKES Dance Tánccsoport két évtizedes jubileumáról.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

A rendhagyó kiállítás a napokban nyílt a Honvéd Kaszinóban. A beszédes tárlat révén arról is közelképet kaphatnak az érdeklődők, miként nőtte ki magát népes látványtánc csoporttá az esztendők során a kezdetben még csak maroknyi aerobic csapat.

Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Dance vezetője, edzője, koreográfusa elöljáróban jelezte: a bemutató anyagának összeállításakor a tánccsoport főbb mérföldköveinek felidézésére törekedtek.

Fotó: Szakony Attila
Fotó:: Szakony Attila

– Azt szerettük volna tükrözni, ami a csoportunkat, illetve az eredményeinket leginkább tükrözi – mondta. – Számos, nemzetközi versenyen, világbajnokságon vettünk részt, így sok oklevelet, kupát is láthat a közönség. Mindig dobogós helyen végeztünk. Nagyon eredményes volt az elmúlt húsz évünk – tette hozzá. Ahogy azt is: olyan képeket is bemutatnak a kiállításon, amik évente nyomon követik a csapat fejlődését, munkáját. Emellett fellépőruhák és díszletek is közelképet adnak a SZKES Dance-ről.

– 1998-ban a Kiskanizsai Általános Iskolában kezdődött minden. Jómagam még a tanárképző főiskolára jártam, amikor egyik ismerősöm szólt, menjek el egy nyári táborba, ahol gyerekeknek kellene aerobicot tartanom, mert akkor ez a sportág volt trendi – folytatta. – Így is történt mindez a vakációs programon, majd szeptemberben, a tanévkezdéskor megkerestek a diákok, hogy folytassuk ezeket az órákat. Akkor még az iskolában, később pedig már a Honvéd Kaszinóban táncoltunk. Anno alig tizenöt főből állt a csapatunk, ma viszont már százhúszan vagyunk.

Szécsényiné Kápolnás Edina kiemelte: a március 10-ig megtekinthető tárlat bemutatásával nem kerül pont a húszéves jubileumuk ünneplésére. A közeljövőben a SZKES-es gyerekeknek és szüleiknek bált szerveznek, majd április 22-én a HSMK-ban gálával koronázzák meg a születésnapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában