Borban az igazság

2018.09.21. 10:00

Lenti kertbarátok kirándultak a soproni borvidékre

A téli-tavaszi időszakban lezajlott szakmai előadások, borversenyek, illetve a szőlőhöz, borhoz kapcsolódó rendezvények végeztével nyáron több szakmai kirándulást is szervezett a helyi Kertbarát Kör Egyesület vezetősége.

Korosa Titanilla

A kirándulás résztvevőinek csoportképe Fotó: Kertbarát Kör Egyesület

Fotó: Kertbarát Kör Egyesület

– Egyesületünk második szakmai kirándulását szervezte meg augusztus közepén – tájékoztatott Röszler Attila, a civil szervezet elnöke. – A Soproni borvidékre látogattunk és szereztünk ott értékes tapasztalatokat. Az egész napos program Sopron belvárosában, gyalogos városnézéssel indult, majd városnéző kisvonattal a település külső részeit is megtekintettük. Ezután útunk a Gangl Borászathoz vezetett. Hegybe vájt pincéjük 200 éves, és Sopron turisztikai látványossága is egyben. Kemencés étkek fogyasztása és kiváló borok kóstolása után Fertőrákosra utaztunk: megnéztük a kőfejtőt, a kőszínházat, majd kellemes sétahajózás következett a Fertő tavon, átutazva Ausztriába is. A nap vége felé Sopronban a Taschner Borházat látogattuk meg, ahol a kitűnő borok mellett megkóstolhattuk a helyi speciális ételt, a Poncichter ragut, amely nagyon sűrű, babos-húsos, laktató finomság.

A kirándulás résztvevőinek csoportképe
Fotó: Kertbarát Kör Egyesület

A lentiek itt részletes tájékoztatót kaptak a borvidékről, a pincészetről, a szőlőter­mesz­tésről. Sajnos az üzemlátogatás elmaradt, mivel a korai fajtákat már leszüretelték, erjedt a must, és a gázok miatt kockázatos lett volna a dolog. De a 40 fős csapat így is sok élménnyel gazdagodva, elégedetten tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában