az alapító Festetics Kristóf nevét veheti fel az intézet

2019.02.21. 07:00

Kitüntették a keszthelyi kórház ápolóit

Kettős ünnep jegyében telt a keszthelyi kórház ápolók napi ünnepsége: Kossuth Zsuzsanna, az ország első főápolója előtt tisztelegtek, s megemlékeztek arról, hogy az intézményt 260 éve alapította Festetics Kristóf.

Keszey Ágnes

A kitüntetettek Lukácsné Turbéki Beáta (balra) és dr. Kvarda Attila társaságában

Fotó: Keszey Ágnes

Az Amazon Ház Látogatóközpontban tartott ünnepségen Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő elmondta, hogy az ápolók bére a következő négy évben átlagosan újabb 72 százalékkal nő. Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere ismertette: az önkormányzat megvizsgálja, milyen forrást lehet biztosítani a főbejárati lépcső felújítására – a tervek szerint ez tavasszal megvalósul. Mindkettőjüktől elhangzott az is, hogy támogatják, hogy az alapító Festetics Kristóf nevét vegye fel a kórház.

A kitüntetettek Lukácsné Turbéki Beáta (balra) és dr. Kvarda Attila társaságában
Fotó: Keszey Ágnes

Szánti Istvánné, a szakdolgozói kamara járóbeteg-ellátási alelnöke felidézte Kossuth Zsuzsanna munkásságát és kitért az egészségügy jelenlegi helyzetére. Dr. Kvarda Attila főigazgató beszédében úgy fogalmazott: Kossuth Zsuzsanna munkája örökség is a mai ápolók számára. Kiemelte, hogy a kórház 260 éve folyamatosan szolgálja a betegek érdekét, és a változásokkal, fejlesztésekkel törekszik arra, hogy mindig megfeleljen a kihívásoknak. Lukácsné Turbéki Beáta ápolási igazgató az ápolói hivatás lényegét, a segítés fontosságát emelte ki.

A köszöntők után annak az emléktáblának az átadása következett, melyet Dancs Imre és lánya, Brigitta ajánlott fel a kórháznak Kossuth Zsuzsanna előtt tisztelegve. A kórházban a kiemelkedő munkáért évről évre körbejáró vándorserleget ezt követően dr. Ifi Ferenc főorvos vette át a röntgenosztály képviseletében. A rendezvényen elhangzott előadásokon téma volt az ápolás története és jelene, a laboratórium és a radiológia egykori és mai működése.

Emléktáblát kapott a kórház
Fotó: Keszey Ágnes

A kórház vezetése a kiemelkedő munkáért többeket jutalmazott. Elismerést vehetett át Bakacsi Jánosné, Szrnka Nóra, Judi Edina, Balatincz Katalin, Szarka Patrícia. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete Bagladi Lajosné, a szakszervezet Domonkosné Neff Ildikó, Nagy Lászlóné, Szakács Andrea, Marton Katalin és Farkas Katalin munkáját ismerte el oklevéllel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában