Felújítás

2018.01.17. 08:30

Kiszélesítették az utakat Türjén

Az elmúlt héten hivatalosan is késznek nyilvánították a tavaly decemberben a türjei határban elvégzett útfelújítást.

Szalay Csaba

A munkálatokról Nagy Ferenc polgármester elmondta, hogy 2016 júliusában egy esőzés következtében annyira megrongálódott a község határában a hegyre vezető út, hogy csak nehezen volt járható. A zártkerti útszakaszt 1500 méter hosszan és 3 és fél méter szélességben újították fel. Az eredetileg két és fél méter átlagszélességű utat azért bővítették, hogy nagyobb, korszerűbb gépekkel is lehessen közlekedni. Ezért több száz köbméter földet szállítottak el, tuskókat szedtek ki. Vis maior pályázatból 150 méter szakaszt állíthattak helyre, itt szegélykövezést és aszfaltozást végeztek, a további részen szélesítettek, rézsűt csináltak és az alapot megerősítve bazalt zúzalékot hengereztek le. A tekenyei úti hegykaputól a szalapai útig vezető szakasz közel 11 millió forintból készült el.

A pályázatnak egy másik, 3 millió forintos részéből az Árpád utcában végeztek árokszélesítést és -tisztítást. Itt a szántóföldekről lezúduló csapadék lehordta a földet, feltöltötte az árkot és elöntötte a kerteket. A pályázatban elnyert összeg 10 százalékát, 1,4 millió forintot kellett önrészként adni. A tekenyei út és a hegykapu közötti 400 méteres útszakaszt saját erőből, a közmunkaprogram keretében tervezik a tavasz folyamán felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában