Olvasási lehetőség

2018.06.17. 11:14

Kinyitott az egerszegi AquaCity strandkönyvtára

Szombaton ismét megkezdte működését a strandkönyvtár a megyeszékhelyi AquaCity víziparadicsomban.

Arany Horváth Zsuzsa

A Németországban élő, de neszelei Horváth András és felesége is áttekintette a kínálatot. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Ottjártunkkor Németh Anikó és Szili Erika, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár két munkatársa várta a látogatókat a kaució fejében kölcsönözhető magyar és idegen nyelvű könyvekkel, magazinokkal, folyóiratokkal és napilapokkal. Arra is van lehetőség, hogy a beiratkozott olvasók a strandolási napnál hosszabb időre vigyék el a kiadványokat, valamint a helyszíni beiratkozás is lehetséges.

A Németországban élő, de neszelei Horváth András és felesége is áttekintette a kínálatot. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A nyár folyamán pénteken és szombaton 10-18 óra között kereshetik fel az olvasni vágyók a könyvekkel megrakott pavilont, s közben nyereményjáték részesei lehetnek. A kvízekre és egyéb játékokra benevezők között ősszel ajándékokat sorsol ki a strandkönyvtárat üzemeltető bibliotéka. Szombaton Horváth Andrással és feleségével találkoztunk. Mint kiderült, a neszelei születésű férfi már 50 éve Németországban, Halle mellett él, ám gyerekkorában épp ezen a területen csatangolt a pajtásaival, ahol most az aquapark áll. Minden évben itt vannak, szinte velük nyit a viziparadicsom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában