Verseny

2017.09.23. 13:00

Kiderül kié lesz a legszebb kert!

A Legszebb konyhakertek elnevezésű verseny helyi indulói közül három kategória első helyezettjeit országos díjjal jutalmazzák.

Benedek Bálint

A díjazottakra büszke a város. Németh Sándor (balról), Némethné Kővári Mária, Kantó Rebeka, dr. Szabados Gyula, Kantóné Lukács Nárcisz, Kantó Kristóf, Salamon József és Dénes Sándor Fotó: Szakony Attila

Az elismeréseket szeptember 24-én (vasárnap) Budapesten az 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretein belül vehetik át. Ennek részleteiről a díjazottak körében sajtótájékoztatón beszélt Dénes Sándor polgármester tegnap a hivatalban. Mint elmondta: a helyi viadal sikeres volt, ezt mutatja az 58 résztvevő jelenléte és örvendetes, hogy ezúttal a fiatalokon kívül a tapasztaltabbak is meghívást kaptak.

A díjazottakra büszke a város. Németh Sándor (balról), Némethné Kővári Mária, Kantó Rebeka, dr. Szabados Gyula, Kantóné Lukács Nárcisz, Kantó Kristóf, Salamon József és Dénes Sándor Fotó: Szakony Attila

Dénes Sándor szerint a város büszke lehet minden kertművelőjére, de közülük is kiemelkednek az országos viadalon jól szereplők. Ők minden bizonnyal újra neveznek majd, példát mutatva a jövő generációi számára, hogy miként kell gondozni a környezetünket.

Az OMÉK keretében megtartott országos díjátadóra ezúttal a nagykanizsai viadal első helyezettjei utaznak. A mini kategóriában Kantó Kristóf és Kantó Rebeka, a zártkerti zöldségesben Salamon József, míg zártkerti vegyesben Németh Sándor és Némethné Kővári Mária vehetik át az elismerést. Bár mindannyian eltérő indíttatásból versenyeztek, de egyvalami közös bennük: rajonganak a kertjükért, örömmel dolgoznak nap mint nap, hogy a családjuk asztalára jó minőségű, friss áru kerülhessen.

Salamon József a város határában található nagybagolai hegyháton öt éve csinosítgatja már a kertjét.

- Nincs titok, sok idő, víz, türelem és némi fantázia kell ahhoz, hogy egy ilyen nívós verseny zsűrije felfigyeljen a területre. Ez lesz a harmadik alkalom, hogy országos elismerést kapok, ezért most örökös oklevelet is átvehetek.

Kantóné Lukács Nárcisz és a 7 éves Kristóf, valamint a 4 éves Rebeka az 50 négyzetméter alatti kertjükkel szerepeltek. Tavaly a gyerekek találták ki, hogy nevezzenek, és a jó élmények miatt az idén is indultak. Az édesanya szerint mindenki lelkes, ezért jövőre is belevágnak.

Így tesz a tapasztaltabb páros, Németh Sándor és Némethné Kővári Mária is, akik az eredményt az állandó törődést megháláló miklósfai kertjükkel érték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában