Mulatság

2017.09.11. 14:22

Kertvárosi vigasság: A mentőállomás alapítványát támogatták

Ínycsiklandó illatok, fülbemászó dallamok, gyerekzsivaj, csatazaj és számos látnivaló fogadta a látogatót az Apáczai művelődési központnál szombaton, ahol a 11. Kertvárosi vigasságokat rendezték meg.

Arany Gábor

A női szalon és az édességek tárlata: Tánczos Mónika, Mándli-Gonda Orsolya, dr. Kovács Orsolya, Balaicz Zoltánné, Horváth Rita

Mesekert, lézerharc, közlekedési park, légvár, mezőgazdasági kiállítás, kézműves portékák, zenés, táncos műsorok fogadták a nyárias időben érkező szép számú látogatót. Mint Dala Hajnalka, az intézmény közművelődési csoportvezetője elmondta, az Apáczai hagyományos, legnagyobb vidám rendezvényével jótékony célt is szolgálnak. Meghívásukra 15 csapat jött el és kínált számtalan finomságot, amivel 320 ezer forintot gyűjtöttek.

A női szalon és az édességek tárlata: Tánczos Mónika, Mándli-Gonda Orsolya, dr. Kovács Orsolya, Balaicz Zoltánné, Horváth Rita Fotós: Arany Gábor

A bevételt a 2009 óta működő Zalaegerszegi Mentőállomásért Alapítvány kapta meg. Utóbbi vezetője, Beledi István mentőtiszt elmondta, a támogatásból eszközöket vásárolnak, a munkatársak képzését és közösségi programjaikat segítik.

Fotós: Arany Gábor

A vigasságban aktív részvételt is vállaltak, az elsősegély-szolgálattal és az esetkocsival is megismerkedhettek az érdeklődők Szukics János, a mentőállomás vezetőjének irányításával, valamint az újraélesztés fortélyait is megmutatták. No meg kulináris képességeiket villantották meg: babos, csülkös káposzta rotyogott a kondérban.

A mentőautóban Szukics János vérnyomást mér Tóth Dominiknak Kedvelt volt a közlekedési park
Fotós: Arany Gábor

A desszertről a tavalyi rendezvény támogatottjai gondoskodtak, sütemények sokaságát kínálták a légzőszervi betegek egyesületének asztalánál. Szintén az édesszájúakat célozták meg a Zalaegerszegi Női Szalon tagjai. Náluk ez hagyomány, ahogy ezt vezetőjük, Balaicz Zoltánné elárulta.

Fotós: Arany Gábor

A sikert jelzi, hogy tavaly a második legtöbb bevételt gyűjtötték össze és hasonló helyezést remélt a hölgykoszorú idén is. A házigazdának is tekinthető, az egyik szakácsnőjük után Katapult nevet választó csapat babos répával készült jóllakatni az éheseket, ahogy ezt a településrész önkormányzati képviselője és egyben Katapult-tag Orosz Ferencné elmondta. Hozzátette: a legtöbbet gyűjtő csapat teljesítményét vándor fakanállal ismerik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában