24 órán át

2018.06.24. 20:58

Kerékpáros maraton Lentiben – A legkitartóbbak összesen 300 kilométert tekertek le

Mintegy háromszázan vettek részt szombaton és vasárnap a 14. alkalommal megtartott 24 órás kerékpáros maratonon.

Korosa Titanilla

Többen 24 órán át tekertek a résztvevők közül Fotó: Kósa Róbert / ZH

 

Többen 24 órán át tekertek a résztvevők közül Fotó: Kósa Róbert / ZH

Szombaton 15 órakor indult el az idei kerékpáros maraton, a résztvevőket Horváth László polgármester indította útnak. A 24 óra alatt a bicikliseket változékony időjárás várta, szombaton a délutáni napsütést este eső váltotta, de vasárnapra már igazi kerékpárosidő lett. Persze ez nem tántorította el a résztvevőket, idén is szép számban neveztek a sportprogramra, 275-en vágtak neki a maratonnak. A rendezvény rajt-cél helyszíne ez alkalommal is a Vörösmarty-iskola volt. A 6,7 kilométeres útvonal pedig a városban a Vörösmarty–Kossuth–Béke–Sugár–Petőfi–Bánffy–Táncsics–Kossuth–Sugár–Vö­rösmarty utcán haladt körben. Ez idő alatt folyamatosan lehetett találkozni a kerékpáros csapattal, akik hol többen, hol kevesebben voltak. A 24 óra leteltével a maraton eredményhirdetését vasárnap délután tartották.

 

– Idén is sikeres rendezvényen vagyunk túl – mondta Kovács Erik, a kerékpáros maratont szervező Mocorgók a Egészségért és a Környezetért Egyesület elnöke. – A 275 kerékpáros közül 21 végigtekerte a 24 órát, ők 46 kört, több mint 300 kilométert bicikliztek. Volt köztük nyugdíjaskorú, míg a két legfiatalabb résztvevő 13 éves volt.

Egyikük Tállai Dávid, aki először teljesítette a 24 órán át tartó kihívást, míg a szintén általános iskolás Hara Martin már másodszor ért célba. Mint mondták, az éjszakai ébren maradással nem volt gondjuk, ám a végére már nagyon elfáradtak, de ettől független jó élmény volt, és lehet, hogy jövőre újra nekivágnak.

Az eredményhirdetés után tombolasorsolás kezdődött, ahol számos hasznos és értékes kerékpáros-ajándék, különféle kiegészítők, valamint fődíjként egy mountain bike kerékpár is gazdára talált.

A nyár tartogat még kerékpáros rendezvényt, hiszen júliusban Lenti lesz a házigazdája a 15. Háromországos Pannon maratonnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában