Helyi közélet

2017.10.22. 12:30

Kempingezők országos szervezete zalaegerszegi túrán jár

A megyeszékhelyi Gébárti-tó, a termálfürdő és a kemping csütörtöktől kínált maradandó élményt annak a csapatnak, amely a Magyar Camping és Caravanning Club (MCCC) szervezésében utazott Zalába.

Arany Horváth Zsuzsa

Krausz József az MCCC elnökhelyettese és Funk Tamás, a zalai program szervezője, mögöttük a lakókocsik, amelyek megtöltötték az egerszegi kempinget. Fotó: Katona Tibor

A 38 lakókocsival, lakóautóval érkezett, mintegy 80 fős, összeszokott társaság csütörtökön városnézésen járt Zalaegerszegen, pénteken Egevár várát és templomát tekintették meg, ahol maga a polgármester, Gyerkó Gábor kalauzolta a vendégeket, szombaton autóbusszal Sümegre utaztak, vasárnap a Falumúzeumba bicikliztek közösen. Pénteken este a város nevében Tolvaj Márta alpolgármester találkozott a kirándulókkal, s beszámolt Zalaegerszeg idegenforgalmi eredményeiről, terveiről. Mi szombaton este látogattuk meg a régi kalandokat, sztorikat felidéző közös vacsorára készülő kempingezőket, s miközben a zalai szervezővel, Funk Tamással és az 1965 óta működő szervezet országos elnökhelyettesével, Krausz Józseffel beszélgettünk, láthattuk, a kellemes őszi időnek köszönhetően a közeli termálfürdőből napszálltakor csak úgy fürdőköpenyesen érkeztek a kempintalálkozó résztvevői.

_ Nem először járunk Zalaegerszegen, noha a mostani csapatban többen akadnak, akik még sosem kirándultak erre, hangot is adnak elragadtatásuknak a zalai tájat illetően, ráadásul itt a gyönyörű tó, két lépésre a kis hídon a fürdő, étterem, szóval elégedettek vagyunk _ mondta a faházak között sétálva és a csendes napnyugtában gyönyörködve az MCCC elnökhelyettese. _ Tagságunk jelenleg félezerre tehető, hiszen ma már több egyesület is rendelkezésre áll az e módon kirándulók számára, de a korábbi létszámunk meghaladta a 12 ezer főt. Nagyon aktív társaságról van szó, együtt járjuk a hazai és külföldi tájakat. Számos programot szervezünk, akár kulturális fesztiválokra is közösen megyünk. A zalaegerszegi kemping is kedvünke való, festői a környezet, kellemes az elhelyezkedési lehetőség. Az utak, a beállók fontosak egy kemping tervezése idején, az egerszegit valószínűleg bővíteni is kell, ha a népszerűsége töretlen lesz.

Fotó: Katona Tibor

Ehhez hozzátartozik, hogy a lakókocsik helyének kiképzése a terepviszonyok miatt kissé eltér a sík terepekétől.

Funk Tamás, a zalai szervező elmondta, széleskörű tapasztalatai alapján elmondhatja, a zalaegerszegi befogadó hely hazai viszonylatban jó pozíciót foglal el.

_ Hogy ezen a hosszú hét végén ennyien eljöttek, örömömre még engem is meglepett, igaz, hogy a köd reggelente némileg átrendezi a terveinket, de mégis szép az idő, rugalmasak vagyunk, mindig találunk látnivalót, amivel elkápráztatjuk a vendégeket. Például megnéztük Csehimindszenten Mindszenty József szülőházát valamint a türjei templomot is_ mondta a Zalaegerszegen élő kempingező férfi.

Krausz József az MCCC elnökhelyettese és Funk Tamás, a zalai program szervezője, mögöttük a lakókocsik, amelyek megtöltötték az egerszegi kempinget.
Fotó: Katona Tibor

Az MCCC tagsága a következő hónapban Mátrafüredre készül.

A Magyar Camping és Caravanning Club a tagjainak utazásokat, kempingtalálkozókat szervez, ellátja érdekvédelmüket itthon és külföldön, tagja a F.I.C.C.C.-nek, a kempingezők európai ás világszövetségének, amely 40 országra terjed ki.A Magyar Camping és Caravanning Club képviseli Magyarországot különböző nemzetközi szervezetekben, így a Dahlia Rally elnökségében (V – 4 országok), részt vesz az Európa Rally évenkénti rendezvényén. A magyar kempingezők így szinte világszerte kedvezményekben részesülhetnek a partneri viszonynak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában