A Vizslaparkba tizenkettőt szerelnek fel

2019.06.14. 13:00

Kamerákkal figyelik Zalaegerszeg különböző pontjait

A városi térfigyelő kamerarendszer jelentős bővítéséről döntött szerdai ülésén az önkormányzat.

Szabó Judit

A Vizslapark sportpályáira is rálátnak majd a térfigyelő kamerák Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Összesen 18 térfigyelő kamerát fognak beszerezni, melyek közül 12 a Vizslaparkba kerül. A parkot a TOP program keretében felújítják, a rehabilitációjának fontos eleme a közbiztonság növelése, állt az önkormányzati előterjesztésben. A növényzetet is úgy tervezték meg, hogy a park átláthatóbb legyen, ne maradjanak sűrű növényzettel benőtt részek. A közbiztonságot javítja a Nagyvizsla részen kialakítandó közvilágítás-hálózat, és az is, hogy parkőri szolgálatot vezet be az önkormányzat. Az új létesítmények megóvása érdekében is fontosnak tartja a közgyűlés a kamerarendszer kiépítését, s mivel a terület nagy, és jelentős a faállomány, elég sok, 12 kamera elhelyezését tervezik.

A Vizslapark sportpályáira is rálátnak majd a térfigyelő kamerák Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A bűnmegelőzés és vagyonvédelem szempontjából leginkább a megújult játszótér, a labda- és sportpálya, a Címerház, valamint a Vizslaparki út és a Kisfaludy utca csomópontjának megfigyelését tartják szükségesnek. A rendőrséggel egyeztetve az önkormányzat további kamerákat is elhelyez a városban, hogy nagyobb területet lehessen szemmel tartani, és hatékonyabban. Helyszínenként 2-2 képfelvevő kerül a Sportcsarnok előtti térre, a Dísz térre, továbbá a Mártírok útja és Kisfaludy utca kereszteződésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában