Jótékonyság

2017.10.18. 14:00

Jótékonysági estet tartottak a keszthelyi Városi Könyvtárban

A Fejér György Városi Könyvtárba hívta ellátottjait a a nappali melegedőt és ingyenkonyhát működtető Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány kedden este.

Keszey Ágnes

Főételt, süteményt, gyümölcsöt és üdítőt kaptak a nehéz körülmények között élők - Jordánné Kósik Aranka, az alapítvány munkatársa is tálalt a vacsorán

A rászorulók szívéhez-lelkéhez szólt a Gyulassyné Nagy Henriett által vezetett Csány-Szendrey iskola kórusának műsora, majd Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész.

– A szegénység mindig arra figyelmeztet, hogy akinek van az adjon-hangsúlyozta, majd szólt arról is, hogy ez nem csak tárgyi vagy pénzbeni adományt jelenthet: lehet reményt adni, és éreztetni a másikkal, hogy valakinek fontos. Mindezt adja az alapítvány is, mely rendszeresen szervez programot a Szegénység elleni világnapon ellátottjainak.

– A cél, hogy ünnepet teremtsünk. Ezeknek az embereknek az életében nagyon kevés az ünnep. Mi minden alkalmat megragadunk, hogy kicsit ki tudjuk őket zökkenteni a hétköznapok küzdelmeiből, szürkeségéből és ezért találunk meg minden olyan lehetőséget, mellyel nekik ünnepi pillanatokat tudunk szerezni – emelte ki Komoróczi Lajos intézményvezető. Ötven rászorulót hívtak meg az estre, akiről nap mint nap gondoskodnak az intézményben. Nekik a szegénység mellett sokszor az egyedülléttel is meg kell küzdeniük.

Komoróczi Lajos köszöntötte a meghívottakat Fotók: Keszey Ágnes

 

Honthegyi Zsolt mondott beszédet a könyvtárban

– Számukra a legnagyobb problémát az okozza, hogy mindig nincsen a környezetükben olyan, aki segíteni tud nekik. Mi hajléktalanokat egyedül élőket – megözvegyült vagy világéletükben egyedül élt embereket látunk el. Nincsenek rokonok, gyerekek, nem ismerik a szomszédokat, vagy olyan környezetben élnek, ahol a szomszédok ugyanolyanok, mint ők: nem várhatnak segítséget. A kapcsolati háló nagyon fontos egy ember életében: ismerőseink, rokonaink, barátaink vannak és ha bárkinek bármilyen problémája van, valaki biztosan tud segíteni. Ők nem találnak ilyet. Nem kell nagy dolgokra gondolni, napi egyszerű dolgokban – például postai vagy hivatali ügyintézés eljutni egy városszéli szupermarketbe bevásárolni – ilyenekben is próbálunk segíteni nekik, próbálunk ott lenni hétköznapi dolgokban is – mondta el érdeklődésünkre Komoróczi Lajos.

Főételt, süteményt, gyümölcsöt és üdítőt kaptak a nehéz körülmények között élők – Jordánné Kósik Aranka, az alapítvány munkatársa is tálalt a vacsorán

A műsor és a lelkész köszöntője után a rászorulókat az alapítvány közeli intézményében gyertyafényes vacsorára várták: főételt, sütemény, gyümölcsöt és üdítőt kínáltak nekik, majd tartós élelmiszert, gyümölcsöt és édességet tartalmazó csomagot kapott mindenki. Mindezt az alapítvány, támogatók, valamint a Csány- Szendrey ÁMK vés a Fő téri plébánia által szervezett gyűjtés jóvoltából valósították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában