Ünneplés

2018.04.24. 11:30

Izgalmas programokkal emlékeztek a gellénházi iskola névadójára

Huszonöt éve vette fel a falu általános iskolája dr. Papp Simon olajmérnök nevét. Az intézményben idén a szokásosnál is gazdagabb programokkal tisztelegnek a névadó emléke előtt.

Fincza Zsuzsa

A falon a környezetvédelmi pályázatra érkezett rajzok, elöl a büszke alsó tagozatos alkotók, mögöttük pedagógusaik Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

Kiállításmegnyitó és pályázat

A hagyományos Papp Simon iskolanapok keretében hétfőn megnyitották a zalai kőolajmezők megmentőjeként is emlegetett geológus életét és munkásságát bemutató kiállítást és közszemlére tették a rajz és irodalom tantárgy pályázati anyagait. A művelődési házban Kollarics Tímea, helyi kötődésű környezetmérnök „Óvjuk környezetünket” címmel tartott előadást.

- Célunk, hogy példaként állítsuk a diákok elé az erdélyi Kapnikbányán született névadónk emberségét, kitartását, hazaszeretetét – mondta Horváth László igazgató.

Fő téma: A környezetvédelem

A falon a környezetvédelmi pályázatra érkezett rajzok, elöl a büszke alsó tagozatos alkotók, mögöttük pedagógusaik Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

Minden évben választanak egy kiemelt témakört is, amire fokozottan felhívják a diákok figyelmét. Ez lett idén a környezetvédelem.

Az iskolanapok keretében a kedd a szórakozásé lesz, a művelődési házban a Griff Bábszínház mesejátékkal várja a gyerkőcöket. Szerda a sport napja: az iskola átgyalogol Ormándlakra, ahol az alsósok ügyességi sportokban vetélkednek. A felsősök túrájának állomásain Papp Simon élete, az olajipar és a falu története, illetve a környezetvédelem kerül terítékre.

Csütörtökön délelőtt több iskola részvételével kerül sor a már szintén hagyományos német memoriter versenyre, délután pedig megrendezik a Papp Simon Kupát.

- Iskolánk méltán büszke az itt folyó idegennyelv-oktatásra – tette hozzá Horváth László. – A diákok a német és az angol közül választhatnak első nyelvet, míg a másodikat szakkörben tanulhatják. Az erősségünk a német nyelv, minden második évben – így az idén is – egyhetes osztrák nyelvi táborban vehetnek részt a tanulóink.

Zárásként, pénteken felavatják a névadó új mellszobrát – a „régit” a bronz emléktáblával együtt sajnos ellopták, s azt pótolta az alkotó, Szabolcs Péter. A nyolcadikosok és a tantestület képviselői a zalaegerszegi olajipari múzeumban is megkoszorúzzák dr. Papp Simon szobrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában