Korhatár nélkül

2018.10.20. 13:00

Ilyen volt a csesztregi szépkorúak sportnapja

Minden életkorban, az élet minden szakaszában fontos a mozgás és a sport, s vannak olyan lehetőségek, amelyekről időskorban sem szabad lemondani. Pénteken öt nyugdíjasszervezet mintegy 160 tagja próbálta ki magát négy különböző sportágban.

Gyuricza Ferenc

Sabján Sándor (balra), Szilágyi László és Pál Sándor a légpuskalövészetben jeleskedtek Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A már hagyományos rendezvénynek ezúttal Csesztreg adott helyet, a házigazda feladatkörét pedig a Korhatártalan Klub tagjai látták el. A művelődési ház melletti területen lengőteke, darts és légpuskalövészet várt a jelenlévőkre, a község sportcentrumának műfüves pályáján pedig futballmérkőzéseket vívtak egymással a résztvevők.

– Röviddel a megalakulásunk után megkezdtük a kapcsolatrendszerünk kiépítését, mind a hazai, mind a külföldi társegyesületekkel – mondta Király Edit, a Korhatártalan Klub vezetője. – Hatodik esztendeje működünk együtt a szlovéniai Kebele és a horvátországi Mihovljan nyugdíjas­szervezeteivel, valamint a lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klubbal és a lenti Civil Nyugdíjas Klubbal. Az együttműködés egyik színtere az a sportnap, amit szintén hatodik alkalommal rendezünk meg.

Sabján Sándor (balra), Szilágyi László és Pál Sándor a légpuskalövészetben jeleskedtek Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Első ízben az ötletgazda Kebele volt a házigazda, azóta pedig évente más-más település ad helyet a rendezvénynek, ahol rendszerint egy kis kulturális bemutató is színesíti a programot.

Király Edit hozzátette: a sportnapra rendszerint olyan sportágakat választanak, amelyek megfelelőek a klubtagok életkorához és erőnléti állapotához, de a helyi kötődéseket is igyekeznek minden alkalommal figyelembe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában