Évforduló

2017.10.18. 15:24

Húszéves a zalaegerszegi gyermekjóléti szolgálat

Húszéves fennállását ünnepelte szerdán a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ Gyermekjóléti Szolgálata.

Magyar Hajnalka

Jobbról: Zsolnai Judit, Tolvaj Márta, Tóth Zsuzsanna és Unyi János, aki korábban 14 éven át vezette az intézményt

Fotó: Katona Tibor

Az Apáczai művelődési központban megtartott ünnepségen elsőként Tolvaj Márta alpolgármester szólt arról, hogy az önkormányzatnak alapvető kötelessége a nehéz sorsú családok, kiemelten a rászoruló gyerekek támogatása.

Visszatekintett a honi családvédelem gyökereire, megemlítve, hogy már Szent István törvényeiben szó esett az özvegyek és árvák gyámolításáról. Beszélt a szociális szférát érintő előrelépésekről, felújításokról, beszerzésekről, bővítésekről is, majd emléklapot adott át az intézményt vezető Zsolnai Juditnak.

Jobbról: Zsolnai Judit, Tolvaj Márta, Tóth Zsuzsanna és Unyi János, aki korábban 14 éven át vezette az intézményt
Fotós: Katona Tibor

Utóbbi a szakmán belüli változásokat vázolta, kiemelve, hogy az új elemek, speciális szolgálatok mellett az állandóság is jelen van, hiszen a gyermekvédők munkáját mindig a szakszerűség, az empátia és az együttműködés kell hogy jellemezze. Kitért annak fontosságára is, hogy a gyermekek családban nevelkedjenek, továbbá, hogy a bántalmazás minden formája felismerésre kerüljön.

Ezt követően Tóth Zsuzsanna intézményvezető-helyettes pillantott vissza fotókkal és dokumentumokkal az elmúlt 20 évre, majd dr. Babrik Zsuzsanna gyermekpszichiáter tartott előadást. Az ünnepséget műsor színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában