Horgászverseny

2017.09.20. 13:20

Csupa kis hal akadt a horogra Zalalövőn

Nem volt szerencséjük az időjárással a megyei horgászbajnokság résztvevőinek. Két és fél órán át szakadt az eső, ez a kapásra is alaposan rányomta a bélyegét.

Gyuricza Ferenc

A zalaegerszegi Szili Zoltán a Zala megyei egyéni horgászbajnokság egyik résztvevője próbálkozik a Borostyán-tónál. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Most mutatkozik meg valójában, hogy ki is az igazi horgász – jelentette ki a vasárnapi verseny egyik résztvevője. A fenti gondolat nyilván a körülményeknek szólt, hiszen a délelőtti első fordulót teljesen elverte az eső.

A zalaegerszegi Szili Zoltán a Zala megyei egyéni horgászbajnokság egyik résztvevője próbálkozik a Borostyán-tónál. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Már a forduló kezdeténél esett, aztán leszakadt az ég – mondta az egyik versenyző, a Zalaegerszegi Horgász Egyesület tagja, Szili Zoltán. – Két és fél órás intenzív zápor volt, olyankor pedig nem esznek a halak, így alig volt kapás.

A bajnokságra húszan neveztek, a versenybíró Somogyi Balázs szerint ennek is az időjárás az oka. Legalább kétszer ennyi horgásszal számoltak előzetesen, ám a meteorológiai előrejelzések, no meg a szombati esőzés sokakat elriasztott. Hárman pedig az első forduló alatt pakoltak össze.

A nagykanizsai Szalai Román az első fordulóban kifogott tetemes mennyiségű apróhalat mutatja Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ilyenkor csakis apróhalra szabad menni – magyarázta a taktikát a Nagykanizsai Szúnyog Horgász Egyesület tagja, Szalai Román. – Ezért én dévérrel próbálkoztam, match bottal és slider szerelékkel, de az nem igazán jött be. Gyorsan váltottam bodorkára, úgy már jobban ment, három bodorkát, illetve két küszt fogtam. Egy újabb váltást követően már csak küsszel próbálkoztam, végül ez meg is hozta az eredményt, körülbelül 120 apróhalat sikerült kifognom.

Mindez elegendőnek bizonyult az első forduló megnyeréséhez, hiszen a mérleg 1,79 kilogrammot mutatott, amit a versenytársak legfeljebb csak megközelíteni tudtak. A horgászok szerint a késő este véget érő második fordulóban is hasonló eredményre kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában