Három falu közös traktora

2018.09.18. 07:00

Harminchat kilométernyi külterületi utat tarthatnak rendben az új traktorral Pákán

Egy új traktort, valamint egyéb eszközöket is sikerült beszereznie a település önkormányzatának – összefogva a környező községekkel.

Korosa Titanilla

Lukács Tibor polgármester az új traktor mellett. Megoldják „saját hatáskörben” Fotó: a szerző

Nemrég két, már korábban beadott pályázat is eredményesen zárult a pákaiak számára. A vidékfejlesztési program keretében a külterületi helyi utak fejlesztéséhez, karbantartásához szükséges gépekhez jutott a település.

– A közeli Ortaháza és Pördefölde helységekkel közösen indultunk ezen a kiíráson – tájékoztatott Lukács Tibor, Páka polgármestere. – A traktor mellé kisegítő eszközöket is elnyertünk, így rézsűkaszával, egy 190 centiméter széles tolólappal, földgyaluval, faaprítékolóval, valamint egy szárzúzóval is bővült a gépparkunk. Mindemellett vásároltunk egy sószórót is. Ezekkel az eszközökkel télen meg tudjuk majd oldani akár a hóeltolást és a sószórást is. Páka külterületén 36 kilométer hosszban kell az úthálózatot rendben tartanunk, kevés ezek közt az aszfaltozott. A javításokat ezentúl nem kell vállalkozónak kiadni, hanem a karbantartást úgymond már saját hatáskörben is meg tudjuk oldani. A polgármester ehhez kapcsolódóan azt is elmondta, hogy a gépek kezelésére egy főfoglalkozású traktorost is felvettek, akinek megbízatása öt évre szól.

Lukács Tibor polgármester az új traktor mellett. Megoldják „saját hatáskörben” Fotó: a szerző

– Szintén pályázati forrásból nyílik lehetőségünk az Öveges József Általános Iskola konyhájának felújítására – folytatta a polgármester.

– Még az 1980-as években épült az intézmény, azóta a konyhában jelentős fejlesztés nem történt, így éppen itt van az ideje. A munka részeként mozgássérültmosdó és rámpa is kiépül. Emellett a pályázat eszközbeszerzésre is nyújt forrást, a tányéroktól az evőeszközökig mindent kicserélünk. A használati eszközök még az ősszel meg is érkeznek, ám az építőipari munkákat csak jövőre, a nyári szünetben tudjuk elkezdeni, ha véget ér a tanév. A felújítás és a beszerzés költsége mintegy 23 millió forint. A munkálatok alatt az óvodások ebédeltetését vendéglátó vállalkozó segítségével oldjuk majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában