Búcsú

2017.09.20. 09:00

Hagyomány őrző Mária búcsú Ságodban

A ságodi városrészben emberemlékezet óta a Kisasszonynapi Mária búcsú a hagyományos szeptemberi egyházi ünnep. Annak is már pár évtizede, hogy vidám rendezvények színesítik a búcsúi hétvégét.

Pásztor András

Ötödik éve, hogy az eredeti kirakodóhelyen, a városrész bejáratához közeli téren pakolják ki árujukat a kereskedők, s állítják fel a szervezők, a városrészi önkormányzat, a Ságodért Alapítvány és a szemben lévő vendéglátó egység a nagy rendezvénysátrat. Molnár Lajos, mint fő szervező elmondta, a ságodi búcsú szombaton délután a focipályán a nősek és a nőtlenek labdarugó mérkőzésévek kezdődött (a nősek nyertek 6:5-re), amit este a rendezvénysátorban a játékosok és a szurkolók közös vacsorával, s éjszakába nyúló mulatozással koronáztak meg.

Színpadon a Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör Fotó: Pásztor András

A szombat délutáni rendezvényfolyamot Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere nyitotta meg. Színpadra lépett a helyi Gyöngyvirág Népdalkör, a nyugdíjasok tánckara, a zalaegerszegi Körtánc Népművészeti Iskola növendékei, a Lakhegyi dalkör, a Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör, Balázs Heni, este pedig Postás Józsi adott zenés műsort.

Fotó: Pásztor András

kép: Színpadon a Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában