Fogadj örökbe!

2018.06.18. 13:00

Gazdikereső: Dézi, Bazsi és Dolly álma egy új család

Egyre több kutya várja szerető gazdáját a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelyen. Ha éppen azon gondolkodik, hogy maga mellé venne egy tündéri négylábút, akkor jó helyen jár! Bemutatunk három kutyust, akiket akár azonnal magához vehet!

zaol.hu

Bazsi könnyen az ember fejére nő, ha nem megfelelő gazdihoz kerül Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Dézi

Fotó: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

A terrier keverék szuka 2014 áprilisában született, a menhelyre először Becsvölgyéről került. A kutyust hamar örökbe fogadták, ám 2016-ban szökési akciói miatt a gazdája madzaggal kötötte ki. Dézit emiatt újból visszafogadta a menhely. Csavargásai megelőzése érdekében csak olyan helyre kerülhet ahol jó állapotú, magas kerítés és udvar van. Rengeteg figyelmet igényel, fontos, hogy folyamatosan sétáltatva legyen. Dézi nagyon kedves, játékos természetű, így kiváló családi kutya, akit bármilyen korosztály mellé ajánlanak. Fajtársaival, mind kanokkal, mind szukákkal kijön ám a szárnyasokat és a macskákat nem szereti. Itt olvashatsz róla többet!

Bazsi

Fotó: Bogáncs Állatmenhely/Facebook

Bazsi egy staffordshire terrier keverék kan, aki 2016. júliusában született. Szegény jószág egy láncon vergődött mikor megtalálták az állatvédők – így került a menhelyre. Tanulékony és barátságos eb, de elég domináns. Fajtaértő gazdi mellé való, aki tudja kezelni a konokságát és önfejűségét. 10 éven felüli gyerekek mellé örökbe fogadható, nyugdíjasok mellé is elvihető, de csak akkor, ha fajtaértő kezekbe kerül. Kezdő kutyatartók mellé nem alkalmas. A szukákat kedveli, kanokkal viszont nem jó a viszonya. Ismerje meg jobban!

Dolly

Fotó: Bogáncs Állatmenhely

A nyolc éves Dolly sorsa rendkívül szomorú. A rottweiler keveréket gazdája egy másik kutyussal vitte be a menhelyre, mert nem akarta tovább tartani őket. Mivel a menhelyen éppen helyhiány uralkodott közölték, hogy nem tudják őket befogadni, ám a gazda közölte: Akkor kidobja őket valahol az utcán. A négylábúak így ideiglenesen gondozásba kerültek két állatbarátnál. Dolly első gazdája a Gencsapáti Kutyaparadicsomba adta le, innen került a másodikhoz aki azonban harcoltatta és szaporította őt. Szegény állat testét a mai napig sebhelyek borítják. Sajnos a sanyarú sors nemcsak a testén hagyott nyomokat. Kan kutyákkal kijön ám a szukákat nem tolerálja. Más háziállat és gyerekek mellé sem ajánlott, hozzáértő gazdi mellett nagyszerű társsá válhat. Itt többet is megtudhat róla!

A cikkben szereplő kutyusok oltva és chipeltetve vannak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában