Felújítás

2017.09.25. 10:30

Felújították a Kormányhivatal egerszegi épületét

ZALAEGERSZEG Az állampolgárokat szolgálja, a gördülékeny ügyintézést segíti elő a felújítási sorozat, amelynek keretében megújulnak a Zala Megyei Kormányhivatal épületei.

Arany Horváth Zsuzsa

A megújult épület a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának és a járási hivatal főosztályának ad otthont. Az avatás percei: Vigh László, dr. Sifter Rózsa, Palich Etelka, dr. Pál Attila és Balaicz Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Katona

A pénteken ünnepélyesen átadott épületben társadalombiztosítási és nyugdíjügyeket, valamint járási hivatali teendőket intéz 100 kormányhivatali munkatárs, akiket évente több mint 60 ezer ember keres fel a Kossuth utca 9-11. szám alatt. A felújítás az ügyintézők és ügyfeleik komfortját szolgálja, akik türelemmel viselték az építkezés mintegy hat hónapját. Ezt is köszönte avatóbeszédében dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője, aki elmondta: 2016 óta hét épületük felújítása zajlott le, s folyamatban vannak a műemléki értékű zalaegerszegi Zóna-ház munkálatai.

A megújult épület a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának és a járási hivatal főosztályának ad otthont. Az avatás percei: Vigh László, dr. Sifter Rózsa, Palich Etelka, dr. Pál Attila és Balaicz Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Katona

A pénteken ünnepélyesen átadott épületben társadalombiztosítási és nyugdíjügyeket, valamint járási hivatali teendőket intéz 100 kormányhivatali munkatárs, akiket évente több mint 60 ezer ember keres fel a Kossuth utca 9-11. szám alatt. A felújítás az ügyintézők és ügyfeleik komfortját szolgálja, akik türelemmel viselték az építkezés mintegy hat hónapját. Ezt is köszönte avatóbeszédében dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője, aki elmondta: 2016 óta hét épületük felújítása zajlott le, s folyamatban vannak a műemléki értékű zalaegerszegi Zóna-ház munkálatai. A tegnap átadott épület 124,587 millió forintnyi EU-forrásból újult meg, ez évente 7,2 millió forintos energetikai megtakarítást tesz majd lehetővé. Kicseréltek 166 ablakot, hőszigeteltek 1746 négyzetméternyi falat, 747 világítótestet váltottak fel energiatakarékos lámpával, s üzembe helyeztek 119 napelemet. Mindez az energiaszámla csökkenthetőségének érdekében történt. Az akadálymentesítésnek köszönhetően az új lifttel a szülők babakocsival is be tudnak menni, tájékoztatott a kormánymegbízott, akinek a kivitelező ANDRAME-BAU Kft. munkatársa jelentette készre a munkát.

Az ünnepségen elismerését fejezte ki Vigh László országgyűlési képviselő, aki a megyeszékhelyen zajló jelentős építkezésekről is szólt, jelezve, a város fejlődése épp megyeszékhelyi feladatai ellátása érdekében fontos a zalaiaknak. Előrebocsátotta, a következő időszakban további fejlesztések valósulnak meg a megyében és Zalaegerszegen.

Palich Etelka területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkár (Miniszterelnökség) felszólalásában felidézte a kormányhivatali rendszer kialakulásának, kiteljesedésének hétéves történetét, amelynek részét képezi az, hogy az állampolgárok megfelelő körülmények között intézhessék ügyeiket. Az állam arcaként viselkedő hivatalok itt Zalában jó kezekben vannak, mondta a helyettes államtitkár.Az avatási ceremónia részeként Stróber László zalaegerszegi apátplébános megáldotta az épületet, s arra kérte a benne dolgozókat, hogy a betérő, ügyeket intéző emberekben lássák a nehézségeik megoldásához segítséget remélő lelkeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában