Hőszigetelés

2017.09.11. 16:33

Felújítják a Landorhegyi-iskola épületét 2018 tavaszára

Felújítják a Landorhegyi-iskolát, hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a város, a tankerület és az intézmény vezetői a munkákról a helyszínen.

Szabó Judit

Makovecz Tamás, Vigh László, Balaicz Zoltán, Kajári Attila és Mátai Ferenc (balról jobbra) a Landorhegyi-iskola előtt tartott sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi oktatási intézményrendszeren belül a Zrínyi-gimnázium és az Eötvös-iskola felújítása után a harmadik legnagyobb beruházás a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola fejlesztése, bocsátotta előre Balaicz Zoltán polgármester. Kitért arra is: úgy tervezték, hogy pár hónappal korábban nekikezdenek a TOP programos, bruttó 314 millió forintba kerülő önkormányzati beruházásnak, de az építőipari munkaerőhiány és a szűkös kapacitások miatt az első közbeszerzés nem járt sikerrel, ezért tolódott a fejlesztés.

Nem toldozgatás, foltozgatás zajlik, hanem teljes felújítás, fogalmazta meg Mátai Ferenc iskolaigazgató, miután Vigh László országgyűlési képviselő arról ejtett szót: a sportiskolai fejlesztésre szükség van ahhoz, hogy strapabíró legyen a következő nemzedék.

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő az előzményeket vázolta.: a szülők 5-6 éve felkeresték azzal, hogy nagyon szeretnék, ha kicserélnék az iskola nyílászáróit, felújítanák a lépcsőket, a kazánt... A városvezetés négy éve bejelentette, most pedig megvalósítja a fejlesztést, hangsúlyozta. Kajári Attila tankerületi igazgató pedig türelmet kért a kollektívától a munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt.

Makovecz Tamás, Vigh László, Balaicz Zoltán, Kajári Attila és Mátai Ferenc (balról jobbra) a Landorhegyi-iskola előtt tartott sajtótájékoztatón

Az AOD Építész és Grafikus Iroda - Agg Ferenc vezető tervező - tervezte, és a szintén zalaegerszegi Szabau Invest Építőipari és Ingatlanforgalmi Kft. kivitelezésében zajló beruházás során hőszigetelik az épületet és az összes nyílászáró helyett újakat építenek be, kivéve a konyha és étterem már kicserélt ablakait.

Felújítják a lapostetőt, a tornacsarnoknál akadálymentesített vizesblokkot és öltözőt, a tantermi részen akadálymentes mosdót alakítanak ki. Az épület fűtési rendszere hőszivattyú beépítésével épül újjá, s korszerűsítik a kazánházat és a fűtési köröket. A tornacsarnok fűtési távvezetékét is kicserélik. A radiátorok termosztatikus szelepet kapnak, a fűtést helyiségenként lehet majd szabályozni. Megújul a világítás is, LED-es rendszert építenek ki. A iskola tetejére napelemeket helyeznek.

A beruházás 2018 tavaszán fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában