Gyarapodó tanintézet, gazdagodó könyvtár

2018.09.22. 15:30

Felavatták csácsi iskola új, kétszintes épületrészét

Péntek délután a szülők, a gyermekek és a pedagógusok hagyományos közös programja, a „Party-nap” keretében felavatták az Izsák-iskola új, kétszintes épületrészét.

Fincza Zsuzsa

Kajári Attila, Vigh László, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán, Kiss Gábor és Király Imre az avatón Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepi műsorban elsőként a városrész szenior közössége, az Évgyűrűk Nyugdíjasklub énekkara lépett színpadra, őket a legfiatalabbak, a Szivárvány óvoda gyermekei követték, majd néhány osztály is felvonult a pódiumra, hogy együtt énekeljenek.

Kajári Attila, Vigh László, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán, Kiss Gábor és Király Imre az avatón Fotó: Pezzetta Umberto

– A csácsbozsoki tanintézet már régóta több, mint egy iskola, hiszen az épület az oktatás mellett helyet ad számos olyan rendezvénynek, amely a közösségi életet színesíti, erősíti – fogalmazott köszöntőjében Kajári Attila, a tankerület igazgatója. – A beruházást egy fenntartói, önkormányzati, intézményi és közösségi közös szándék alapozta meg, amelyet sikerült úgy megvalósítani, hogy a 2018–2019-es tanévben zökkenőmentesen megindulhatott az iskolában az oktatás.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ a 130 millió forintos ráfordítással egy közel 190 négyzetméteres, kétszintes épületrésszel bővítette az Izsák Imre Általános Iskolát. A földszinten táncterem és rendezvények tartására alkalmas közösségi, valamint egyéb kiszolgálóhelyiségek kerültek kialakításra. Az emeleten az iskolaépületből kiköltözött könyvtár kapott helyet, amely egy modern olvasóteremmel is bővült.

– Hat év alatt 82 fővel, 234-re nőtt iskolánkban a tanulók létszáma, szükségünk volt a korábban könyvtári célokra átadott osztálytermekre. A könyvtár helyén az idei tanévben már birtokba vehettük a két tantermet, sőt az új épület földszintjén egy harmadikat is, amelyiket nappal oktatási célokra, este rendezvényekre használhatunk – adott tájékoztatást Herkliné Ebedli Gyöngyi, az iskola igazgatója.

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy két évvel ezelőtt úgy az iskola, mint az épületben működő civil szervezetek vezetői jelezték, hogy a gyarapodó városrésznek, az egyre népszerűbb tanintézménynek egyaránt nagy szüksége van az épület bővítésére, s a fenntartót a beruházásban ezúttal is támogatta a város önkormányzata.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos egy ajándékkal kedveskedett az iskola diákjainak, tanárainak és a szülőknek: meghívta őket, hogy a tanévzárójukat az alapítványi iskolával együtt tartsák az AquaCityben. Beszédében szólt a nemzeti alaptanterv előkészítéséről, s arról is, hogy az osztályteremben a tanárnak, valamint otthon a családi példamutatásnak meghatározó szerepe van a diákok életében: e kettő dönti el, mi lesz a gyermekből.

Az új épületrészt Furján Gellért plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában