ZALAI HÍRLAP-RENDEZVÉNY

2018.09.21. 09:55

Feke Pál: az István, a király miénk, magyaroké!

Idén 35 éves a legendás István, a király rockopera. Szörényi Levente és Bródy János műve ezúttal ünnepi koncertváltozatban, különleges látványvilággal kerül bemutatásra.

ZH

A főbb szerepekben Feke Pál, Vadkerti Imre, Szomor György, Szemenyei János, Tóth Gabi, Simon Boglárka, Éder Enikő, Turpinszky Gippert Béla, Fehér Gábor, Mészáros Tamás és Szakonyi Milán lép majd színpadra, az előadáson közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, a Budapesti Stúdiókórus és a Honvéd Férfikar.

- Az István, a király 35 év után is aktuális, ez az a rockopera, ami a miénk, magyaroké! – mondja Feke Pál, akit hagyományosan István szerepében láthatunk.

- Az István, a király olyan darab, amit mindenki az anyatejjel szív magába, ha magyar. Én is egészen kicsi korom óta ismerem és szeretem a rockopera dalait – mondja a Társulat című műsorban feltűnt Simon Boglárka, aki Gizella dalait énekli.

A jubileumi koncertváltozatot a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon mutatták be először, majd ezt követően országos turnéra indul. Budapest mellett öt vidéki nagyvárosban állítják színpadra, Zalaegerszegen november 10-én 19:00-tól hallhatja a közönség a Zalakerámia Sportcsarnokban. Jegyek kaphatók a tex.hu hálózatában és megyekártya kedvezménnyel a Zalai Hírlap ügyfélszolgálati irodáiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában