Karácsonyi gyűjtőakció

2017.12.16. 08:00

Ezúttal is vérre volt szüksége Balázs Andrásnak

A szerdán elvégzett kontrollvizsgálat eredményei alapján csütörtökre is visszarendelte a budapesti Szent László Kórházba lapunk karácsonyi gyűjtőakciójának kedvezményezettjét, a várföldei Balázs Andrást kezelőorvosa.

Gyuricza Ferenc

A karácsonyi gyűjtőakciónk kedvezményezettje, Balázs András egy négy évvel ezelőtti fotón, ötvenedik születésnapján Fotó: Archív

Minderről a súlyos hematológiai betegségben, mielofibrózisban szenvedő 54 éves férfi felesége tájékoztatta lapunkat. Balázs Andrásné elmondta: a férje ezúttal négy deciliternyi vérkészítményt kapott, emiatt kellett újra Budapestre szállítani. Nem először fordult elő, hogy vért kellett kapnia, már a transzplantációt, azaz az őssejtbeültetést követően is több alkalommal szükség volt rá.

– Ami biztató, hogy egyre javul az étvágya, s a közérzete is általában jónak mondható – egészítette ki az elmondottakat Balázs Andrásné.

A várföldei Balázs András betegségéről november végén írtunk először lapunkban. Az 54 éves férfinél közel egy éve jelentkeztek az első görcsök, majd többszöri orvosi vizsgálat során azt állapították meg, hogy ritka, de súlyos hematológai betegségben, a leukémiával kapcsolatba hozható mielofibrózisban szenved. Emiatt őssejtbeültetésre volt szüksége, a transzplantáció sikere érdekében pedig nemcsak steril körülményeket kell otthonában biztosítani számára, de mind neki, mind családjának speciális, a korábban megszokottaktól teljesen eltérő életmódra kell berendezkedniük. Lapunk karácsonyi gyűjtőakciója ez utóbbiak anyagi fedezetének előteremtésére, közte egy új fürdőszoba kialakítására irányul.

A karácsonyi gyűjtőakciónk kedvezményezettje, Balázs András egy négy évvel ezelőtti fotón, ötvenedik születésnapján Fotó: Archív

Olvasóink a család számára nyitott bankszámlára történő befizetéssel közvetlenül is támogathatják Balázsékat – a számla kezelője a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Non-profit Kft. -, továbbá a szervezet által Zalában üzemeltetett közösségi boltokban, azaz a Charity Shopokban történő vásárlással is segítik őket, hiszen az abból származó bevételekből szintén kap a család. Az akció december 21-ig tart, azaz jövő hét csütörtökéig lehet befizetni a számlára.

Közben a fürdőszoba felújítása is jól halad. A munkálatokat Kele Jenő végzi, aki érdésünkre azt is elmondta: egy szokatlan, L alakú helyiségről van szó, amelynek adottságait figyelembe kell venni. Ezért a zuhanyzót a fürdőszoba hátsó részében, a régi zuhanytálca helyén, de ezúttal épített technikával alakítja ki. Emellett a teljes berendezést – így a fürdőkádat, a mosdót és gázbojlert is – lecserélik, továbbá új járólapot és csempét is kap a helyiség.

A szintén várföldei kötődésű Kele Jenő végzi a Balázs család fürdőszobájának csempézését Fotó: Gyuricza Ferenc

- A falak újraburkolásával ezen a héten elvégzünk – egészítette ki Kele Jenő. – A jövő hét elején történik meg a járólap cseréje, majd azt követően jöhet a berendezések felszerelése, továbbá a szükséges vízvezeték-szerelési munkálatok elvégzése.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A BALÁZS CSALÁDNAK!

A Balázs András és családja részére a Zalai Hírlap és a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett jótékonysági adománygyűjtés céljából megnyitott bankszámlaszám:

17600042-00358372-00600019

Számlavezető bank: Sopron Bank Zrt.

A közlemény rovatba beírandó: Balázs András és családja részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában