Eskütétel

2018.10.17. 14:00

Mesterleveleket vettek át Zalaegerszegen

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendszeresen, több szakmában indít mester tanfolyamokat. Legutóbb öt szakterületen jelentkeztek szakemberek a mester cím megszerzéséért indított képzésekre. A sikeresen vizsgázóknak tegnap adták a mesterlevelet az Arany Bárány télikertjében.

Hajdu Péter

Az új mesterek Hulmann Gábor karosszérialakatos szavait követve mondták el az esküjüket az Arany Bárány Hotel télikertjében Fotó: Pezzetta Umberto

Autószerelők, fodrászok, karosszérialakatosok, szakácsok és villanyszerelők, összesen harmincan tették le a mestervizsgát, őket köszöntötték a kamara vezetői, és átadták nekik a szakmai végzettség legmagasabb elismerését, a mesterlevelet.

Elsőként Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a mestervizsgát tett szakembereket, s méltatta az évszázados hagyományt, amely szerint a mesterségbeli tudás és elhivatottság alapján különböztetik meg a legjobbakat, a szakmák mestereit, akik a jövő szakember- generációjának a nevelői, példaképei.

– A mai világban különösen nehéz egy mester dolga, mert folyamatosan változnak a technológiák, s ezeket folyamatosan követni kell. Bízom benne, hogy ezt a tanulási folyamatot folytatják mesterként is – mondta.

Az új mesterek Hulmann Gábor karosszérialakatos szavait követve mondták el az esküjüket az Arany Bárány Hotel télikertjében Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke a versenyképességgel hozta összefüggésbe a szaktudást. Elmondta, hogy az ország, illetve a megye jövője is jelentős mértékben a versenyképességünkön múlik, s hasonlóan szoros összefüggésben van a vállalatok jövője is a versenyképességgel, illetve a szakmai tudással. A 30 fiatal mestert olyan szakemberként köszöntötte az alelnök, aki új tudást, új lendületet fog adni a megye gazdaságának, és a megszerzett tudást továbbadja.

Bihall Tamás kijelentette, hogy a kamara számára nagyon fontos a szakképzés fejlesztése, és ebben a kormánnyal szoros együttműködést valósít meg. Az ünnepeltek Hulmann Gábor karosszérialakatos szavait ismételve mondták el az eskü szövegét, majd átvették mesterlevelüket. A rendezvényen új mestervizsga- bizottsági elnököknek adták át kinevezésüket tartalmazó oklevelet, majd a szakmák Európa-bajnokságán, az Euroskillsen eredményesen szereplő zalai fiatalokat – Balogh Krisztián kőfaragót, Hédl Ádám kőművest és Papp Viktória Dóra szépségápolót – köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában