230 köbméter fenyő

2018.01.16. 21:00

Elégetik a karácsonyfákat

Nyolc munkanap alatt a szokásos karácsonyfamennyiség mintegy felét összegyűjtötte a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Szabó Judit

Fotó: Pezzetta Umberto

Horváth Márton ügyvezető elmondta, hogy január 5-én kezdték begyűjteni a kidobott fenyőfákat Zalaegerszegen. Minden évben általában 400-500 köbméternyit szednek össze, eddig – január 5. és 16. között – 231 köbmétert szállítottak a telephelyükre, a volt Petőfi-laktanyába. A fákat ledarálják és energetikai célra hasznosítják: részben távfűtőművet üzemeltető partnereikhez szállítják, részben maguk használják fel, például meleg vizet állítanak elő a fatüzelésű kazánjaikban.

Fotó: Pezzetta Umberto

Külön járatokkal február végéig gyűjtik a karácsonyfákat, de a később kidobandó fenyőket sem hagyják az utcán vagy a konténerek mellett (rendszerint márciusban, sőt, áprilisban is találnak egy-egy darabot). Kérik, hogy a lakók olyan helyre tegyék a kidobott karácsonyfákat, hogy a forgalmat ne akadályozzák, a gyűjtőjárat megközelíthesse, s minden díszt, szaloncukorpapírt szedjenek le róluk.

Ha pedig véletlenül elkerülné a szolgáltató figyelmét egy-egy eldugott helyre kitett fa, kérik, hogy a lakosság jelezze.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában