Kertverseny

2018.10.19. 14:00

Gutorföldén kiderült, kiknek van a legszebb konyhakertje

Idén sem maradtak a helyi kertverseny résztvevői országos első helyezés nélkül. Mindez bizonyítja, hogy gazdag a kertkultúra Zalában.

Korosa Titanilla

Az országos díjátadón balról Kovács Szilvia, a vetélkedő ötletgazdája, jobbra Farkas Sándor, az agrárminisztérium államtitkára és Fercsák Lászlóné. Köztük két gutori díjazott, Bencze Ferenc és felesége Fotó: Zalai Hírlap

Nem csökkent a lelkesedés

Nemrég rendezték meg a településen a Magyarország legszebb konyhakertjei kertvetélkedő helyi eredményhirdetését. A rendezvényen mintegy negyvenen vettek részt az idei csatlakozók közül.

– Tavaly és az elmúlt hat évben, mióta részt veszünk a vetélkedőn, szép eredményeket értek el kertművelőink – mondta Nyakas István polgármester. – Idén közel százan neveztek a versenyre, közülük többen első alkalommal csatlakoztak, vagyis a lelkesedés nem csökken továbbra sem. A mozgalom eredményei pedig nemcsak a szépen megművelt kertek a faluban, hanem az a közösség is, mely a felhívás nyomán létrejött.

A polgármester arról is beszélt, hogy változatos időjáráshoz kellett alkalmazkodniuk idén a gazdáknak, de mindannyian rutinosak már, így kiküszöbölték a nehézségeket.

Az országos díjátadón balról Kovács Szilvia, a vetélkedő ötletgazdája, jobbra Farkas Sándor, az agrárminisztérium államtitkára és Fercsák Lászlóné. Köztük két gutori díjazott, Bencze Ferenc és felesége Fotó: Zalai Hírlap

 

45-en értek el első helyezést

Fercsák Lászlóné, a kertvetélkedő koordinátora elmondta: idén 5 új nevezővel bővült a gutorföldi mezőny. A 96 résztvevő közül 45-en értek el első helyezést, 24-en második, 23-an harmadik díjat, illetve négyen oklevelet vihettek haza. A díjazottak közt volt a helyi óvoda és az iskola is.

– Idén is többeket felterjesztettünk országos díjra, némi nehézséget okozott a választásnál, hogy kategóriánként egy-egy kertet lehetett csak ide nevezni – magyarázta Fercsák Lászlóné. – Normál és zártkert kategóriában Bencze Ferenc és felesége, valamint Hegedűs István kapta meg ez alkalommal az országos első díjat, amelyet az agrárminisztériumban vehettek át.

A gutorföldi művelődési házban megtartott díjátadó után a témának megfelelően a szervezők lecsót készítettek vacsorára a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában