Közös éneklés

2018.10.19. 11:00

Dalkörök találkoztak Iklódbördőcén

A kelenvölgyi női kar tagjait látták vendégül nemrég a zalai településen működő Cserta dalkör énekesei.

Korosa Titanilla

A találkozó résztvevőinek csoportképe Fotó: Cserta dalkör

Nemrég a zalai településre látogattak a budapesti Kelenvölgy dalosai. A két zenélő társaság tagjai már közel 10 éve ápolnak baráti kapcsolatot.

– Évente cserelátogatás keretében találkozunk – mondta el érdeklődésünkre Kulman Ferencné, Iklódbördőce alpolgármestere, a Cserta dalkör tagja. – Egy napot töltöttek nálunk vendégeink, megérkezésüket követően ellátogattunk a temetőbe nemrég elhunyt dalkörös társunk sírjához, majd szentmisén vettünk részt.

A találkozó résztvevőinek csoportképe Fotó: Cserta dalkör

A nap további részében megtekintettük a pákai templomot, ahol a plébános elbeszéléséből megismertük annak történetét. Utána az Öveges József-emlékházában tettünk látogatást ugyancsak Pákán. Hazafelé megpihentünk a falu határában lévő ökoháznál, megálltunk a bördőcei műemlék haranglábnál, amelyben egy szép faoltár áll. Este pedig előkerült néhány szép nóta, hiszen a közös éneklés, a zene szeretete az összetartó erő közöttünk.

Az alpolgármester elmondta: azért is fontosak ezek a találkozók, mert tagjaik többnyire egyedül élnek, és az ilyen alkalmakkor kizökkenhetnek a szürke hétköznapokból. Az éneklés pedig a közérzetükre és a mentális egészségükre is jó hatással van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában