Rendezvény

2018.07.23. 08:00

Csonka-Piknik kivilágos virradatig

A település önkormányzata és a Faluvédő Ifjúsági és Kulturális Egyesülete a Csonka- Piknik és Parasztolimpia rendezvényét nyitotta meg szombaton a dombérozók előtt.

Fincza Zsuzsa

A győztes Ászok csapata remekelt a teljesen emberi erőforrásra épülő talicskázásban is Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

– A három éve elindított kezdeményezésünkkel szerettünk volna az addig megszokott falunapokhoz képest egy kicsit másabb, családiasabb, közösségépítősebb programot biztosítani a falu aprajának és nagyjának. Megőrzendő a hagyományainkat, a helyi termékek bemutatója mellett bevonjuk a játékba a lassan feledésbe merülő falusi használati eszközöket, amelyekkel egyúttal feleleveníthetjük a régi falusi munkákat is. Erre a víg összejövetelre hívtuk meg a „dombérozókat” – tájékoztatott Tornyos Angéla alpolgármester, elújságolva, hogy a veterán autósok járgányait már a fél falu megcsodálhatta.

A győztes Ászok csapata remekelt a teljesen emberi erőforrásra épülő talicskázásban is Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

A csonkai vetélkedésen az idén kerkabarabási vendégek is indultak, az olimpiai lángot alpolgármesterük, Kovács József gyújtotta meg, a versenyt mégis a helyi mezőgazdászokból verbuválódott Ászok (Koltai László, Pais Vera, Pálfi László és Pálfiné Dankos Éva) csapata nyerte. A vidám rendezvényt vasárnap virradatig tartó bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában