Civil tudósítónktól

2018.08.16. 08:00

Csallóközi barátokhoz látogattak a sárhidaiak

A közelmúltban csallóközi testvértelepülése, Sárosfa meghívására indult delegáció a zalai faluból, hogy részt vegyenek a VI. Jánoskerti Ízek nevű, bográcsos ételek fesztiválján.

Mázsa Ferenc

A zalai paradicsomos-húsos répával induló csapat sikeresen szerepelt a fesztiválon. A főzőcsapat tagjai: Lakatos Ferenc, Lakatos Ferencné, Peszleg Judit, Pete Ernőné és Mázsa Ferenc Fotó: a szerző

A rendezvényen a helyi szervezetek és intézmények, azaz a CSEMADOK Kulturális Egyesület, a Cimbora Népdalkör a Vöröskereszt mellett családi-baráti közösségek és a testvértelepülésekről, a Somogy megyei Tarany községből, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr városból, a vajdasági Törökbecse városból és Sárhidáról érkezett csapatok mérték össze tudásukat különböző ételek elkészítésében. Volt köröm-, pacal-, zúza- és őzpörkölt, sertéstokány, taranyi töltött káposzta, káposztás babos csülök, sült hal és vajdasági tiszai hallé. A sárhidai csapat egy helyben alig ismert zalai étellel, paradicsomos- húsos répával lepte meg a kóstolókat.

A zalai paradicsomos-húsos répával induló csapat sikeresen szerepelt a fesztiválon. A főzőcsapat tagjai: Lakatos Ferenc, Lakatos Ferencné, Peszleg Judit, Pete Ernőné és Mázsa Ferenc Fotó: a szerző

A főzést megelőzően a meghívott vendégek egy jó hangulatú és tartalmas gyalogos városnézésen vettek részt a rengeteg magyar vonatkozású műemlékeket és látnivalókat kínáló fővárosban, Pozsonyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában