Eszközök betörők, tolvajok, csalók ellen

2018.03.24. 10:00

Bűnmegelőzési programot tartottak Letenyén

Komplex bűnmegelőzési programot tartott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap a Fáklya Művelődési Házban.

Benedek Bálint

Tóth László (balról) a házi riasztóberendezések egyszerű működéséről ad tájékoztatást Billege Istvánnak, Soós Lászlónak és Vellák Sándornak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az eseményen Verebes István Vigyázat csalók! című abszurd jelenetsorát is bemutatták, melyben a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei működtek közre.

- A kollégáimmal úgy döntöttünk, hogy a határ menti településen átfogó programot tartunk – fogalmazott Tóth László rendőr őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársa. – Számos, a lakosság biztonságérzetét erősítő jó tanáccsal szolgáltunk. Például a rendőrségnek vannak egyszerű vagyonvédelmi eszközei, melyek az interneten könnyen elérhetők, s hatékonyak. Ezek között találhatunk egyszerűen felszerelhető elektronikus riasztórendszereket, létezik televíziószimulátor is, mely azt a hatást kelti, mintha be lenne kapcsolva a készülék. A trükkös apróságok hasznosak, hiszen megvédhetik használóikat a betörőktől, tolvajoktól.

Tóth László (balról) a házi riasztóberendezések egyszerű működéséről ad tájékoztatást Billege Istvánnak, Soós Lászlónak és Vellák Sándornak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Tóth László hozzátette: kifejezetten hasznos a „BikeSafe” kerékpáros regisztráció, mellyel egy rendőrségi adatbázisba fel lehet vinni a kerékpár adatait, s a ha ellopják a biciklit, könnyebben a nyomára lehet bukkanni.

- A bemutatón kívül a város vezetőivel közös szakmai fórumot is tartunk arról, hogy milyen területeken segíthetünk még Letenyén és a környéken – folytatta. – Sőt igyekszünk azokra is figyelni, akik idősek, betegek, s nem mozdulnak ki otthonról. A kollégáink ebből az alkalomból felkeresték őket, tájékoztatták a veszélyekről, s természetesen arról, hogy idegeneknek soha, semmilyen körülmények között ne nyissanak ajtót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában