Vidáman telt a napjuk

2018.07.18. 07:30

Búcsúbuli: nyaralni mennek a vasutasok Nagykanizsán

A hagyományokhoz híven idén is nagyszabású gulyáspartival hangolt a nyárra a Vasutas Nyugdíjasklub.

Szabó Zsófia

Balról: Major János, Béres János és Szilasi Károly is repetázott a levesből, amit Glavák Jánosné főzött Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Hatvanliteres kondérban rotyogott tegnap a hússal, babbal bőven megpakolt leves. Kellett is a kiadós mennyiség, ugyanis a félszáz fős nyugdíjasklub tagjai éhesen várták délidőben az erőt adó kosztot a nagy, estébe nyúló beszélgetéshez.

Béres János, a szerveződés elnöke elmondta, hogy a nyarat több mint négy évtizede mindig gulyáspartival nyitják meg, ami számukra egyben az évadzáró mulatság is.

– Sok klubtársunk utazik el nyaralni, ezért egy közös ünneplés remek alkalom arra, hogy egy-két hónapra elköszönjünk egymástól – fo­galmazott Béres János. – Természetesen amint vége a nyárnak, ismét találkozunk. Szeretjük egymás társaságát, és idős korban is jó dolog közösséghez tartozni. Így télen sem leszünk magányosak.

Balról: Major János, Béres János és Szilasi Károly is repetázott a levesből, amit Glavák Jánosné főzött Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A vasutas nyugdíjasok a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban gyűlnek össze rendszeresen. Kámánné Szép Terézia intézményvezető kiemelte: a vasutas hagyományok ápolásáért is sokat tesz a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában