Összefogás

2017.10.19. 12:00

A botfai LSC tagjai a sportban és a városrész közösségi életében egyaránt jeleskednek

Hétvégén a sportközpont körül serénykedtek, festettek, ültettek, parkosítottak.

Fincza Zsuzsa

Fotó: Fincza Zsuzsa

- Immár ötödik alkalommal veszünk részt a 72 óra kompromisszum nélkül országos akcióban, eddig más szervezetekhez csatlakoztunk, az idén egyedül vállaltuk a szervezést – tájékoztatott Kocsis Sándor, a klub elnöke

- Az egyesületi tagok mellett a nálunk sportoló gyerkőcök szülei és az Összefogás Botfáért Egyesület tagjai közül is többen velünk együtt dolgoznak. Az előző napokban lecsiszoltuk a korlátokat, a labdafogó háló kereteit le is festettük, most a „földszinten” alapozunk és festünk. A pályák körüli zöldfelületre tujákat, díszbokrokat, orgona, aranyeső, madárbirs csemetéket ültetünk. A Városgazdálkodási Kft.-től kaptuk a szerszámokat, a szülők hozták a festéket, a védőkesztyűkkel például Halászné Dormán Orsolya lepett meg bennünket, mi a tujákat vettük.

Fotós: Fincza Zsuzsa

A sporttelep mellett egy pályázatnak köszönhetően parkosítanak, ide modern játszóteret terveznek. Nem is akármilyet! A nyomait nem találták meg, de leírások szerint valahol a berekben állt hajdan a botfai vár, és a játszótér erre emlékeztet majd.

- Továbbfejlesztjük a Várberki sporttelepet, igazi közösségi központtá alakítjuk – tette hozzá Gecse Péter, a sportklub elnökségi tagja és focistája. – Rendezzük, előkészítjük a terepet, növényeket ültetünk. A jól végzett munkát pedig magunk főzte közös ebéddel zárjuk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában