Nyílt nap

2017.10.16. 16:30

Bemutatta munkáját a zalaegerszegi pszichiátria

A pszichiátriai osztály szakmai munkájának sokrétűségét volt hivatott bemutatni az egy hetes programsorozat, amely hétfőn zárult a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Magyar Hajnalka

Dr. Halász Gabriella főigazgató, Gorza Mónika főnővér és dr. Sebestyén Gábor osztályvezető főorvos az alkotások közt

Fotó: Katona Tibor

Az elsősorban a kórház orvosaik, szakdolgozóinak szánt nyitott napok keretében bemutatták az újonnan bevezetett terápiás módszereket, tréningeket, amilyen például a mindfullness meditáció, az érzelmek felismerésének tréningje, vagy a zene, illetve a filmélmény terápia.

Emellett a foglalkoztató műhelyek munkájába is betekintést nyertek az érdeklődők, valamint művészetterápiás tábor zajlott a régió szociális otthonaiban élő pszichiátriai betegek bevonásával.

Dr. Halász Gabriella főigazgató, Gorza Mónika főnővér és dr. Sebestyén Gábor osztályvezető főorvos az alkotások közt
Fotós: Katona Tibor

Dr. Sebestyén Gábor osztályvezető főorvos elmondta, első alkalommal szerveztek ilyen bemutatkozó rendezvényt, az antistigma program keretében. A nyitás és a közösségépítés mellett céljuk volt az is, hogy képviseljék a hozzájuk forduló, segítségre szoruló betegeiket.

A hétfői zárórendezvényen délelőtt előadások hangzottak el egyebek mellett a pszichiátria sajátos ápolási feladatairól, továbbá a pszichológiai ellátásról és a fizioterápia lehetőségeiről.

Délután a kórház ebédlőjében kiállítás nyílt a művészetterápiás táborban, valamint a gyógyító célú foglalkoztatóban készült kerámiákból, grafikákból, festményekből, emellett Lázár Péter előadóművész vezetésével interaktív drámaterápiás bemutató zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában